Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Locuri de muncă pentru șomeri


Lista locurilor de muncă declarate vacante de angajatorii vrânceni cuprinde 54 de oferte destinate persoanelor de profesie: asistent social nivel superior, psiholog, kinetoterapeut, educator specializat, inspector de specialitate în administrația publică  și asistent medical generalist. De asemenea, pot semna contracte de muncă muncitorii necalificați în domeniul confecțiilor și operatorii confecționeri industriali îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice. Lista mai cuprinde oferte de muncă pentru șomerii de meserie: lucrător comercial, paznic, spălătoreasă lenjerie, electrician exploatare centrale și stații electrice, electrician exploatare rețele electrice, electrician montare și reparații cabluri electrice subterane, electrician montare și reparații linii electrice aeriene și electrician montare și reparații echipament electric din centrale, stații.
    Angajatori din țările Comunității Economice Europene au pus la dispoziția celor interesați 1.504 locuri de muncă vacante. Astfel, în Germania se pot angaja persoanele calificate ca: instalator întreținere (mecanic industrial), asistent medical, asistent medical generalist, specialist electronică/ inginerie industrial, electrician, ajutor bucătar, ospătar, bucătar, cameristă, personal în industria gastronomiei de sistem, mecanic instalator în instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, electrician în industrie (sau echivalent electronist în industrie), sudor instalații (sau echivalent instalator/ lăcătuș/ mecatronist), faianțar – mozaicar, polizator piese mozaic, îngrijitor bătrâni, educatoare/ educator, lucrători în domeniul împachetării hârtiei (împachetare reclame publicitare) și asistent/ însoțitor persoane în vârstă.
    În Marea Britanie se caută în continuare asistenți medicali, dar și persoane de meserie îngrijitor persoane la domiciliu, infirmieră, clinical manager, pedagog social, sudor și asistent social. În Irlanda se pot angaja 100 de însoțitori de zbor și stewarzi, 10 psihiatri, 14 asistenți medicali și un doctor oftalmolog, iar în Norvegia se caută bucătari șefi, bucătari work, bucătari șefi sushi, bucătari sushi, specialiști calculatoare/ internet și 20 de șoferi de autozbuz. Angajatori din Polonia sunt dispuși să angajeze 20 de mecanici/ electricieni auto și cinci juniori J2EE developeri, în Spania pot lucra 800 de muncitori necalificați în agricultură, la recoltare căpșuni, în Austria se caută câte zece coordonatori echipă pentru muncă în domeniul forestier și zugravi (zugrăveli și gletuieli), iar în Ungaria sunt disponibile posturi pentru 50 de confecționeri huse pentru mașini, un manager adjunct de marketing și vânzări și 75 de șoferi autocamion. Și în Suedia sunt oferte de muncă pentru femei de serviciu, vopsitori auto, dulgheri, lucrători finisori în construcții și mecanici auto. În Slovacia se pot angaja șoferi de autocamion, iar în Malta operatori mașini și dulgheri.
    Informații suplimentare cu privire la locurile de muncă amintite se pot obține la telefon 0237.224.677, persoană de contact Daniela Brihoianu din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea, și la telefon 0237.230.186, persoană de contact Melania Bălescu din cadrul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?