Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

O firmă din Botoșani va construi 60 de locuinţe la Odobeşti


O societate comercială din Botoșani va construi 60 de locuințe sociale la Odobești. Licitația ce a avut loc pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost adjudecată de societatea Victor Construct SRL. Valoarea contractului este de peste 8 milioane de lei. Contractul are ca obiect execuția lucrărilor de construcții la obiectivul de investiție „Construire ansamblu locuințe sociale d+p+2e+m, cartier Mihai Sturza, str. Dimitrie Constantinescu, oraș Odobești, jud.Vrancea” totalizând 60 unități locative.
    Autoritățile locale din orașul Odobești au demarat un amplu proiect de construcție, urmând să fie construite un număr de 348 de locuințe. De asemenea, o mare parte din aceste locuințe vor fi finalizate anul acesta, multe dintre blocuri aflându-se în diverse stadii de execuție în cartierul Mihai Sturza.
    Astfel, vor fi construite 4 blocuri cu destinația locuințe sociale care vor avea 60 de apartamente, 4 blocuri cu destinația locuințe pentru chiriașii evacuați din case naționalizate, care vor avea 64 de locuințe, 6 blocuri de locuințe de necesitate care vor avea 96 de apartamente și 8 blocuri ANL care vor avea 128 de apartamente. „În total vor fi construite 348 de locuințe noi în Cartierul Mihai Sturza din Odobești. Finanțarea este asigurată prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dar și prin ANL. Sperăm ca odată finalizate aceste ansambluri de locuințe, să rezolvăm în mare parte problema locuințelor sociale, de necesitate și pentru tineri din orașul Odobești”, a precizat primarul Daniel Nicolaș. Cele 348 de locuințe sunt construite în cartierul Mihai Sturza, str. Dimitrie Constantinescu, din Odobești. Fiecare bloc va fi format din demisol, parter, două etaje și mezanin. Proiectul mai prevede realizarea de spații de parcare și locuri de joacă.
    Primarul Daniel Nicolaș a ținut să reamintească faptul că în perioada 2004-2015 s-au construit locuințe ANL – garsoniere și apartamente cu 2 camere, 4 blocuri cu 64 unități de locuit în cartierul  Mihai Sturza, 3 blocuri cu 48 unități de locuit pe  str. Smârdan, locuințe sociale, formate din  garsoniere și apartamente cu 2 camere, 3 blocuri cu 48 unități de locuit situate pe  str. Muncii, dar și 1 bloc cu 16 unități de locuit, situat pe str. Åžtefan cel Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?