Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Drumul European 85, blocat la Dumbrăveni. Şoferii reclamă deszăpezirea deficitară


Drumul național 2 – E 85 a fost blocat ieri seară mai bine de o oră la Dumbrăveni pe sensul de mers spre Buzău. Din cauza faptului că șoseaua nu a fost curățată de zăpadă și nu s-a dat cu material antiderapant, mai multe tiruri și mașini s-au pus de-a curmezișul drumului. Cu toate că polițiștii de la Rutier au semnalat faptul că drumul este destul de periculos și urma să se facă polei, de la ora 16.30 până la ora 18.00 nici un utilaj de deszăpezire nu a trecut prin zonă. Abia după ce drumul s-a blocat de tot și-au făcut apariția și cei cu utilajele. Åžoferii, care aveau cauciucuri de iarnă, spun că este o bătaie de joc felul în care se deszăpezește în această zonă a județului Vrancea pe drumul european E85. „Eu merg peste tot prin țara asta dar ca aici nu am văzut. Este o bătaie de joc la adresa tuturor și mă referi aici la șoferii de turisme, la camionagii și mai ales la adresa polițiștilor care trebuie să stea și să scoată mașinile din șanț sau să dirijeze traficul. Pe noi ne obligă să avem cauciucuri de iarnă, dacă nu avem, ne dau amenzi de ne ard la buzunare. Dar eu întreb autoritățile statului, pe ăștia care trebuie să deszăpezească drumurile și nu fac nimic cine îi amendează?”, a spus Vasile Halic, unul dintre șoferii de pe un tir cu număr de Buzău.
    Localnicii din comună spun că de fiecare dată în panta de la Dumbrăveni drumul național se blochează din cauza deszăpezirii deficitare. „De la ora patru după amiază și până acum seara când s-a produs acest blocaj nu a mai trecut nici urmă de utilaj de la deszăpeziri pe acest drum național. Am stat de vorbă cu polițiștii și au spus că ei au semnalat că la Dumbrăveni vor fi probleme, că se va bloca circulația dacă nu se dă cu material antiderapant. Dar nimic, nu se poate așa ceva. Firma care se ocupă de deszăpeziri să fie penalizată”, a spus Sorin, un localnic din Dumbrăveni. De apreciat este faptul că polițiștii de la rutier au fost la înălțime și și-au făcut treaba ca la carte. 

   Pe drumul național DN 2N Dumbrăveni – Vintileasca, Moș Crăciun poate veni cu sania 

    Cât privește starea drumului național DN 2N Dumbrăveni – Vintileasca, Moș Crăciun poate circula lejer cu sania. Aici, nici urmă de material antiderapant. S-a intervenit un pic cu utilajele cu lamă, însă stratul de zăpadă mai mult a fost bătătorit decât îndepărtat de pe șosea. Toată ziua s-a circulat destul de greu și abia seara în jurul orei 20.00 un utilaj cu lamă ce mergea cu ea mai mult pe sus cobora de la Vintileasca spre Dumbrăveni, fără să dea și cu material antiderapant. „Pe acest drum ai impresia că firma care trebuie să deszăpezească și să dea șoseaua la negru cum se spune a făcut pârtie de sanie. Au trecut un pic miercuri dimineață și mai mult a bătut zăpada decât să o dea la o parte și nici vorbă de nisip în urmă. Mergi cu frică, deoarece dedesubt este un strat de gheață și mașina fuge în toate felurile. Nu ai pe cine să tragi la răspundere că nu ai cu cine sta de vorbă. Este drum național și se ocupă cei de la Focșani de la Drumuri Naționale.  Este bătaie de batjocură cum spunem noi la țară”, a spus Marian, un șofer de la Cândești.
    De menționat este faptul că la Dumbrăveni, în dreptul statuii lui Suvorov, șoseaua se transformă de fiecare dată în patinoar și se blochează foarte des. Marți, două tiruri au derapat și s-au pus pur și simplu de-a curmezișul drumului.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?