Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Totul despre varice cu dr. Horia Roman


Picioare umflate, durere, chin la mers! Totul, din cauza varicelor. Nu trebuie să ignorați această afecțiune, spun specialiștii. Dr. Horia Roman, Medic Primar Chirurg, Doctor in Medicina, Director Medical LaurusMedical Proctologie – Flebologie, ne-a explicat de ce este important tratamentul și ce complicații pot să apară dacă neglijăm această problemă.
 Ce sunt și la ce complicații pot duce?
Varicele sunt dilatații ale venelor de la nivelul picioarelor. Apar sub piele, în special pe fața internă a membrului inferior și cea posterioară a gambelor.
Din cauza faptului că sângele venos nu poate fi drenat corespunzător și stagnează în aceste vene, cu timpul apar simptome supărătoare ca durere, senzație de greutate sau umflarea gambelor.
De ce apar?
Cauzele apariției insuficienței venoase sunt, pe lângă cele ereditare (țesut mai puțin elastic în pereții venelor), statul prelungit în picioare, sarcinile multiple și obezitatea.
Boala afectează peste 50% din femeile cu vârsta de peste 40 de ani și mai mult de 25% din bărbații din aceeași grupă de vârstă.
Mă pot trata fără operație?
În trecut, pacienții nu aveau o altă opțiune decât tehnicile chirurgicale clasice. Doar venele de dimensiuni mici puteau fi tratate prin scleroterapie, adică injectarea unei substanțe în venă care determină distrugerea peretelui venos.
Astăzi, datorită noii tehnologii UGS (scleroterapie ghidată ultrasonografic), folosită de clinicile LaurusMedical, pot fi tratate și venele mari fără a fi necesară operația.
De ce sunt atât de bune noile metode?
Medicul se folosește de ghidarea ultrasonică în momentul injectării, având la dispoziție o imagine de mare acuratețe care îi permite să injecteze cu mare precizie substanța în vena afectată.
Astfel, rata de succes e foarte mare. Pot fi tratate vene localizate profund, care altfel ar fi necesitat intervenția chirurgicală.
De ce e important să mă tratez?
Fără tratament, boala se agravează progresiv, apare întâi senzația de greutate în gambă, apoi durerea, piciorul se umflă, ulterior apar tulburări trofice tegumentare, culminând cu apariția ulcerului varicos gambier.
Acesta nu se vindecă luni la rând dacă nu se iau măsuri pentru începerea unui tratament.
Câte ședinte sunt necesare?
În funcție de dimensiunea venelor dilatate, e nevoie de 1-3 ședințe de tratament pentru un picior. Intervalul dintre ședințe este de circa 3-4 săptămâni. Åžedința de tratament durează între 15 minute și o oră.
După procedură, pacientului i se aplică un ciorap compresiv ce nu trebuie dat jos timp de 3 zile. 
Tratamentul elimină permanent varicele?
Venele care au fost tratate efectiv nu se vor mai reface. UGS permite tratamentul definitiv al varicelor fără a se apela la chirurgie, însă, într-un procentaj mic, vene varicoase pot reapărea, de regulă într-un grad mai mic de gravitate.
In luna decembrie Laurus Medical ofera 10 % REDUCERE pentru tratamentul varicelor!
Joi, 10.12.2014, veți beneficia de tratamentul varicelor efectuat de către Dr. Horia Roman – Medic primar chirurg, doctor în medicină – din București.
Pentru informatii si programari ne puteti contacta la numerele de telefon 0237/231888 si 0725222543;www.laurusmedical.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?