Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Un JANDARM din Vrancea a condus ani buni fără să aibă PERMIS DE CONDUCERE


    Un angajat al Jandarmeriei vrâncene a făcut-o lată. Deși nu are permis de conducere, subofițerul a condus ani buni, făcând chiar naveta la serviciu de la Dumbrăveni. I s-a înfundat la finele lunii trecute, atunci când a fost oprit în trafic pentru că a depășit limita legală de viteză. În momentul în care polițiștii de la Rutier au implementat procesul verbal în baza de date, au constatat cu stupoare că subofițerul Virgil Burcezan nu deține permis de conducere. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal, care a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul Militar Iași.
    Reprezentanții IJJ Vrancea au confirmat situația colegului lor și ne-au spus că el nu a condus niciodată mașina de serviciu. „În spiritul transparenței și deschiderii ce caracterizează Jandarmeria Română în relația cu societatea civilă, respectului pentru lege și adevăr, precum și pentru eliminarea oricăror neclarități sau suspiciuni ce pot plana asupra activității și imaginii instituției noastre, facem următoarele precizări:lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Vrancea au identificat în trafic un jandarm aflat în timpul liber în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Până în prezent, la nivelul I.J.J. Vrancea nu s-a înregistrat niciun incident de acest gen. Subofițerul nu a condus niciodată autovehicule din dotarea unității și nu a avut atribuții pe această linie. Jandarmeria Vrancea se dezice de orice faptă care contravine legii și nu va tolera un asemenea comportament în rândul personalului propriu. A fost întocmit dosar penal de către I.P.J. Vrancea care s-a înaintat Parchetului Militar Iași spre competentă soluționare”, au transmis reprezentanții IJJ Vrancea.
    Toată lumea știa că jandarmul își conduce mașina personală, aducându-și chiar și copiii la o școală din Focșani, dar nimeni nu știa că el nu are permis de conducere. Jandarmul a intrat în concediu medical după incident. Anul trecut, de 1 decembrie, el a fost avansat în grad înainte de termen la gradul de plutonier major, iar în 2012 de Ziua Jandarmeriei a primit distincție de serviciu pentru îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?