Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Cărțile pe față” lansată la Târgul de Carte


Cea de a doua zi a Târgului de Carte organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a găzduit încă două lansări de carte, care au avut loc vineri, începând cu ora 17.00, în Sala Literaturilor. Astfel, Liviu Ioan Stoiciu și-a lansat volumul „Vrăjmaș”, care a beneficiat de prezentarea lui Culiță Ioan Ușurelu, redactor șef la „Salonul Literar”, Ana Maria Norocea, profesor la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, și Teodora Fîntînaru, manager al Bibliotecii Județene.
    La ora 18.30 a avut loc lansarea cărții lui Victor Miron, „Cărțile pe față”, care a fost prezentată de Margareta Tătăruș, coordonator la Centrul de formare al Bibliotecii Județene, și de Mirela Hanganu, bibliotecar la Școala nr. 7 din Focșani.
Victor Miron a fost prezent, de altfel, și în mijlocul bibliopovestașilor unde a vorbit despre campania sa intitulată tot așa, „Cărțile pe față”. „Azi am venit să lansez o carte dedicată profesoarei mele de limba română, Mariana Muthu, care din păcate nu mai este printre noi. E o carte pe care o fac cadou tuturor profesorilor de română din țară. Unii o citesc în clasă, o împrumută elevilor lor care ajung să-mi scrie pe Facebook, pentru că această carte are o capcană. Cine o descoperă primește un tricou inscripționat «Ești ceea ce citești». Pentru a o găsi, există două indicii. Primul este: pentru a găsi capcana trebuie să cazi în ea. Al doilea: aș putea da cartea ca pe o carte de vizită. Este, practic, o invitație ca oamenii să citească atent, sau să transforme experiența lecturii într-un joc. În campania «Cărțile pe față» vrem să demonstrăm că cititul ajută în viață, mie îmi place să spun că citesc pentru a vedea viața cu alte cuvinte… Acele cărți pe care le citim ajung să ni se citească pe față. Cărțile ne reprezintă mai mult decât culoarea părului sau freza, iar prin această campanie propun oamenilor să citească”, a spus Victor Miron.

    Acțiunile de promovare a lecturii în campania sa, intitulată „Cărțile pe față” sunt absolut inedite, primele dintre acestea fiind deja prezentate în cartea ce a fost lansată ieri, la Târgul de Carte. Spre exemplu: felurite reduceri pentru cei ce au o poză de profil pe Facebook cu fața acoperită de o carte, intrare gratuită la Grădina Botanică din Iași pentru persoanele care poartă cu ei o carte, propunerea de a beneficia de transport public gratuit pentru cei ce citesc o carte pe durata călătoriei.
De asemenea, autorul a povestit, ieri, și despre modul ieșit din comun prin care promovează lectura în service-ul auto la care lucrează. „Mie îmi place să spun că e primul service auto cu bibliotecă, iar eu sunt, acolo, bibliotecar. Avem chiar și un slogan: dacă nu mai pun mâna pe volan, măcar să pun mâna pe o carte”, a mai spus Victor Miron, tânărul autor clujean a cărui carte nu ezitați să… o „puneți pe față”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?