Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Oprişan: Sunt convins că PSD trebuie să rămână la guvernare


Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan a declarat, joi, înaintea Comitetului Executiv Național, întrebat despre o posibilă remaniere guvernamentală, că premierul Victor Ponta ar trebui să renunțe „la cei care nu au fost performanți”. Marian Oprișan a precizat că PSD trebuie să facă o analiză serioasă, la finalul acestui ciclu electoral, care s-a încheiat cu alegerile prezidențiale. „Sunt convins că PSD trebuie să rămână la guvernare, a guvernat bine până în acest moment, au fost și erori, dar a întregit salariile, a crescut pensiile, a scutit de impozit profitul reinvestit. Guvernul condus de Victor Ponta va trebui să se axeze în special pe capitolul investiții, adică crearea de locuri de muncă, investiții în spitale, școli, grădinițe”, a spus Marian Oprișan.
    Despre o posibilă „listă neagră” în PSD, după alegerile prezidențiale, Oprișan a precizat că va trebui să se facă o analiză în CExN, „ce argumente există și dacă sunt colegi care au greșit grav față de PSD, iar organismele statutare vor lua o decizie”. Legat de erorile din campanie, Marian Oprișan a afirmat că, „în primul rând, o eroare majoră a reprezentat-o faptul că nu s-a putut anticipa ce s-a întâmplat la votul din diaspora”. „Aici trebuie făcută o analiză cât se poate de clară și să vedem ce erori am făcut din acest punct de vedere pentru că am făcut câteva erori. În primul rând o eroare majoră o reprezintă faptul că nu am putut anticipa ceea ce s-a întâmplat la votul din diaspora, asta pe de o parte. Pe de altă parte a mai fost și problema că nu putea fi modificat cadrul legislativ între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale. În rest, eu mizez pe puterea Partidului Social Democrat care stă în sprijinul pe care l-a avut de la simpatizanți și de la membrii noștri de partid și de la forța liderilor locali și centrali”, a susținut Marian Oprișan.
    Referitor la oportunitatea organizării unui Congres extraordinar, Marian Oprișan a susținut că nu e cazul deoarece PSD are o conducere legitimă. „Partidul are o conducere legitimă, un congres am putea avea, deși nu e cazul în acest moment, sau în perioada următoare, dar am putea organiza unul, să prezentăm cetățenilor României  noul proiect pe care PSD îl pregătește” , a mai menționat liderul social democrat, Marian Oprișan.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?