Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Muncă în folosul comunității pentru că a vrut să dea șpagă unui polițist


Tânărul din Suraia, care a vrut să-l mituiască pe șeful postului de poliție din localitate, pentru ca omul legii să nu-i rețină permisul de conducere, a fost condamnat. Magistrații Tribunalului Vrancea i-au aplicat o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare. În plus, timp de 60 de zile, tânărul va trebui să presteze muncă în folosul comunității la Biserica Dumbrăvița ori la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII din Suraia. Soluția poate fi atacată cu apel.
    „Condamnă pe inculpatul Ene I. V., pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită (…) la 1 an și 4 luni închisoare. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 și 4 luni închisoare, pe durata termenului de încercare, de 2 ani. (…) obligă inculpatul să respecte pe durata termenului de supraveghere: -să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; -să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. (…) impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței. (… )pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunității la Biserica Dumbrăvița sau la Åžcoala Gimnazială cu Clasele I – VIII Suraia. (…) dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 100 euro consemnată la CEC Bank (…) obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în soluția instanței de judecată.
    Fapta a fost comisă la finele lunii august. Atunci, tânărul i-a promis 200 de euro șefului de post din comuna Suraia, pentru a trece cu vederea faptul că a condus o motocicletă deși nu avea permis corespunzător. Polițistul a refuzat, dar tânărul a insistat. Ulterior, inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce-i oferea polițistului suma de 100 euro, nu 200 așa cum îi promisese inițial. În fața anchetatorilor, tânărul a recunoscut comiterea faptei și a explicat că i-a dat 100 de euro șefului de post pentru a-i restitui permisul de conducere, întrucât trebuia să plece cu o mașină în Italia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?