Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Condamnare în cazul taximetristului tâlhărit


Dosarul în care doi tineri din Focșani erau judecați pentru că au tâlhărit un taximetrist a fost soluționat.
Dacă unul dintre ei s-a ales cu o pedeapsă cu închisoarea, celălalt a fost achitat. Viorel D., de 34 de ani, din Focșani și Bogdan C., de 21 de ani au fost acuzați că în noaptea de 10 spre 11 aprilie 2010, ar fi amenințat un taximetrist cu un cuțit și i-au sustras 220 de lei și mașina.”Achită pe inculpatul C Bogdan Petruț pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie prevăzută de articolul  211 alineatul 1, alinea-tul 2 litera b, c alineatul 21 litera  Cod penal.(…).Condamnă pe inculpatul D. Viorel (…) la 9 ani închisoare”, se arată în sentință. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei doi învinuiți au solicitat o mașină de taxi pentru un transport.
Pe drum i-au cerut taximetristului numărul de telefon pentru o eventuală călătorie. Câteva ore mai târziu, Viorel și Bogdan au sunat șoferul și i-au cerut să îi ducă la Vulturu. Pe drum, sub amenințarea unui cuțit, l-au deposedat pe taximetrist atât de mașină cât și de 220 de lei pe care îi avea în portofel. Åžoferul a spus anchetatorilor că de frica lui Viorel, pe care l-ar fi cunoscut drept o persoană periculoasă, ar fi făcut tot ceea ce i s-a spus, deși a refuzat când acesta a vrut să conducă mașina.
Viorel nu a ținut cont de voința șoferului, l-a scos din mașină și a condus-o până a ajuns într-un șanț. A părăsit apoi locul accidentului iar când a fost depistat de polițiști a refuzat recoltarea probelor biologice în ve-derea stabilirii alcoolemiei. Mai mult decât atât, învinuitul nu avea nici permis de conducere.
Tovarășul său, Bogdan, a fost testat și avea o alcoolemie de 0,60mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei doi învinuiți au fost arestați preventiv imediat după faptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?