Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Spitalul orăşenesc Panciu a primit computerul tomograf


Primăria orașului Panciu a primit, ieri, computerul tomograf de ultimă generație, achiziționat în baza proiectului „Realizarea spațiilor necesare funcționării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf și dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, județul Vrancea”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” Domeniul de intervenție 3.1 „Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.
Primarul Iulian Nica precizează că livrarea aparatului are loc în urma semnării, în luna octombrie, a contractului de furnizare a computerului tomograf cu societatea Editronic International SRL București. „Tomograful computerizat va fi amplasat în compartimentul de specialitate ce va fi realizat datorită aceluiași proiect, prin recompartimentarea și extinderea corpurilor C3 și C4 ale clădirii Spitalului Orășenesc, astfel încât ele să poată funcționa bine ca și compartiment tomograf. Lucrările se vor finaliza în primăvara anului viitor. Dorința noastră este ca, începând cu luna aprilie 2015 tomograful să fie pus în funcțiune”, a afirmat Iulian Nica.
Proiectul „Realizarea spațiilor necesare funcționării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf și dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat al Spitalului Panciu, județul Vrancea” beneficiază de un buget total de 5.208.086,77 lei, din care asistență financiară nerambursabilă 3.965.440,44 lei. „Investiția va contribui la stoparea direcționării pacienților din oraș sau din localitățile aparținătoare către Spitalul Județean sau alte unități sanitare și, implicit, reducerea costurilor de deplasare în alte localități pentru stabilirea unui diagnostic sau pentru realizarea unei consultații care necesită aparatură medicală”, a mai spus primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?