Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Polițiștii de la Arest au donat sânge în cadrul Campaniei „100 pentru viață”

Polițiștii care își desfășoară activitatea în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea au mers ieri dimineață la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea pentru a dona sânge. Acțiunea de ieri face parte din campania de donare de sânge „100 pentru viață”, campanie inițiată de IPJ Vrancea și care are loc în contextul sărbătoririi în acest an a Centenarului Marii Uniri.

Prin această acțiune, polițiștii vrânceni își doresc să contribuie la creșterea șanselor de supraviețuire și chiar la vindecarea semenilor a căror viață atârnă uneori de un fir de ață. Campania de donare de sânge se desfășoară sub sloganul „Dacă sângele înseamnă viață, donarea înseamnă speranță!” și a mobilizat foarte mulți polițiști care dincolo de funcțiile pe care le au sau de gradele ce le poartă pe umeri, sunt oameni. „Mai mulți lucrători din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă au mers astăzi (ieri-n.r) la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea pentru a dona sânge. Nu putem să nu ne alăturăm acestei campanii care are un scop nobil, ȘANSA LA VIAȚĂ, și să nu fim acolo unde semenii noștri aflați în suferință au nevoie de noi”, ne-a precizat comisarul Bogdan Toader, șeful Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din IPJ, care a și donat sânge alături de colegii săi.

Campania „100 pentru viață” a fost demarată în urmă cu câteva zile, iar de atunci și până în prezent, oamenii legii au mers în număr mare la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea pentru a dona sânge. Nu a lipsit nici inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisarul șef Remus Nica și nici alți polițiști cu funcții de conducere din IPJ.

La începutul acestei săptămâni, reprezentanții IPJ Vrancea transmiteau prin intermediul unui comunicat de presă că „Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a inițiat o campanie de donare voluntară de sânge – ”100 pentru viață”, ca un demers de salvare de vieţi omeneşti, prin sprijinirea eforturilor de refacere a rezervei de sânge din Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea. Acțiunea de solidaritate are loc în contextul sărbătoririi în anul 2018 a Centenarului Marii Uniri, pentru a contribui la creșterea șanselor de supraviețuire sau vindecare a persoanelor care depind de transfuzii de sânge dar și în sprijinul semenilor cu posibilități materiale precare. (…). Pornind de la ideea că acest gest de suflet are menirea să aducă un strop de bucurie, speranță și șansă la viată, polițiștii vrânceni vor valorifica tichetele primite în urma donării iar la finalul campaniei vor cumpăra alimente care ulterior vor fi donate unor copii și vârstnici din județ cu o situație materială precară . Sperăm astfel să putem contribui și prin această cale la salvarea de vieți omenești și îi încurajăm pe toți cei disponibili să se alăture campaniei de donare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?