Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Adjud

Primăria Adjud a demarat procedurile pentru înființarea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar în municipiu. În acest sens, municipalitatea a lansat în dezbatere publică intenția de elaborare Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un teren unde se dorește înființarea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar în Municipiul Adjud, Tarla 66, Parcela 443, număr cadastral 51252, Județul Vrancea. Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor expuse/publicate/disponibile la sediul Primăriei Municipiului Adjud, Birou Urbanism, în perioada 20.01.2023 – 13.02.2023, de luni până vineri, între orele 12:00 – 16:00, și vinerea, între orele 12:00 – 13:30.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Mediului, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „Am semnat contractul pentru amenajarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectele se realizează prin finanțarea oferită de către Ministerul Mediului, din PNRR. Un astfel de centru colectează toate deșeurile care nu sunt ridicate de către firma de salubrizare. De exemplu se vor colecta: anvelope uzate, mobilier, deșeuri electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase sau chiar deșeuri de construcții”, a precizat primarul Florin Nechifor.

Centrul de colectare prin aport voluntar va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale. În această categorie vor intra deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?