Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Două gospodării și o mașină au fost cuprinse de flăcări


Trei incendii au stins, luni, pompierii vrânceni. Intervențiile au avut loc în Popești, Focșani și Găgești, comuna Bolotești. Flăcările au cuprins o locuință, un adăpost de animale și o mașină.
Prima intervenție a fost cea de la Popești. „În jurul orei 08.30, un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a intervenit la stingerea unui incendiu în comuna Popești, izbucnit la proprietatea numitei E. C. Cel mai probabil în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, au ars cca. 50 kg textile, un șifonier, două televizoare aflate în interiorul unei camere și s-au degradat pereții din paiantă”, ne-a precizat căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    La scurt timp s-a dat din nou alarma. De această dată intervenția a avut loc la Focșani, în zona Pieței Moldovei. Pompierii au stabilit, după ce au stins incendiul, că o autoutilitară s-a aprins din cauza unui scurtcircuit electric. „În jurul orei 11.00, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU-Ambulanță, anunța producerea unui incendiu la o autoutilitară parcată pe strada Piața Moldovei din municipiul Focșani. Pentru localizarea și lichidarea acestuia, s-a deplasat imediat la fața locului un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la nivelul compartimentului motor. Evenimentul a fost lichidat în limitele găsite, în urma incendiului înregistrându-se pagube la nivelul instalației electrice a compartimentului motor al autoutilitarei înmatriculate în județul Galați. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric”, a adăugat căpitan Duță.
    În cursul aceleiași zile, în jurul orei 19.30, două echipaje cu două autospeciale din cadrul Stației de Pompieri Vidra au intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Bolotești, la stingerea unui incendiu în satul Găgești, izbucnit la proprietatea lui I. S. T.. În momentul sosirii la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta la un adăpost de animale, construit din lemn cu învelitoare din azbociment. În urma acestuia, au ars imobilul, construit pe o suprafață de circa 80 mp, și aproximativ 3 tone fân și lucernă depozitate în interior. În urma verificărilor, s-a stabilit că, cel mai probabil, s-a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera incendiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?