Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Angajații MAI, la serviciu în ziua votării


Peste o mie de angajați ai MAI, respectiv polițiști, jandarmi și pompieri, vor asigura ordinea în ziua votării. Aceștia vor asigura paza la secțiile de votare și vor interveni dacă va fi cazul. În plus, un ofițer de la București a fost trimis în Vrancea, pentru a monitoriza activitățile din competența structurilor teritoriale de poliție.
    La nivelul întregii țări, pentru ziua votării au fost mobilizați peste 58.000 de angajați ai MAI – aproximativ 31.300 polițiști, 12.500 jandarmi, 3.600 polițiști de frontieră, 10.000 pompieri și peste 600 angajați ai altor structuri operative ale ministerului. Principalele misiuni vizează asigurarea ordinii publice, paza secțiilor de votare și prevenirea infracțiunilor electorale.
În total, 11.300 de angajați ai MAI sunt implicați în misiunile de menținere a liniștii și siguranței publice, iar peste 34.200 vor asigura paza secțiilor de votare. Alți 4.700 specialiști ai ministerului vor fi mobilizați pentru verificarea și soluționarea sesizărilor privind incidentele și evenimentele în legătură cu procesul de votare. „Avem, totodată, constituită o rezervă de intervenție formată din 7.800 de angajați ai structurilor de ordine publică”, a spus ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea. El a adăugat că Inspectoratul General al Poliției Române a detașat în fiecare județ ofițeri specialiști, pentru a monitoriza activitățile din competența structurilor teritoriale de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?