Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Viceprimarul Necula atacă la Înalta Curte decizia Curţii de Apel Galaţi privind incompatibilitatea sa


Viceprimarul municipiului Focșani, Gabriel Necula, a pierdut procesul în primă instanță cu Agenția Națională de Integritate (ANI) privind o posibilă stare de incompatibilitate, deoarece în perioada în care era viceprimar ar fi fost administrator al unei societăți. Decizia a fost dată, ieri, de un complet de judecată de la Curtea de Apel Galați. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
    Contactat de reporterii noștri, viceprimarul Gabriel Necula a precizat că nu comentează decizia instanței însă a precizat că raportul de evaluare făcut de ANI nu este corect. „Nu comentez decizia instanței de judecată. Însă ceea ce pot să spun este că decizia ANI nu a fost una corectă. Nu m-am aflat în incompatibilitate nici când am deținut funcția de director la Camera Agricolă Județeană Vrancea și nici în perioada în care dețin funcția de viceprimar al municipiului Focșani, deoarece firma la care face referire ANI are activitatea suspendată încă din anul 2008, când am fost ales consilier județean. Mai trebuie știut că am transmis la ANI toate documentele solicitate, documente eliberate de Registrul Comerțului din care rezultă că nu m-am aflat și nu mă aflu în incompatibilitate”, a spus viceprimarul Gabriel Necula.
    Acesta a precizat că va contesta decizia dată de judecătorii de la Curtea de Apel Galați. „Voi ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție această decizie a instanței iar dacă și această instanță va menține hotărârea Curții de Apel Galați atunci voi respecta prevederile legale în astfel de situații”, a mai spus viceprimarul Gabriel Necula.
    În luna martie a.c., ANI a remis presei un comunicat în care susținea că viceprimarul municipiului Focșani, Gabriel Necula, s-ar fi aflat în stare de  incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2010 – 09 iulie 2012, dar și începând cu data de 03 iulie 2012 și până la acea dată, deoarece în perioada în care a deținut funcția de director la Camera Agricolă Județeană Vrancea, dar și după ce a fost ales viceprimar ar fi fost administrator al societății comerciale NIGARO SRL.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?