Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Vrâncenii îl susţin pe Victor Ponta la funcţia de preşedinte al României


Vrâncenii susțin candidatura lui Victor Ponta la funcția de președinte al României și îl consideră ca fiind singurul care poate asigura liniștea și stabilitatea țării și care va fi cu siguranță garantul separației puterilor în stat. De asemenea, vrâncenii mai cred că Victor Ponta va fi un pol al stabilității vieții sociale și politice din România și nu un pol al instabilității așa cum este Traian Băsescu. Sunt conluziile trase de echipele de campanie ale PSD-UNPR-PC din Vrancea care s-au deplasat, ieri, în localitățile Ciorăști, Urechești, Jariștea, Vîrteșcoiu, Biliești, Å¢ifești, Străoane și Panciu.

    La aceste acțiuni au participat Dragoș Bârlădeanu, secretar general al PSD Vrancea, parlamentarii vrânceni ai PSD și UNPR, consilieri județeni și locali. Vicepreședintele Senatului, senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a declarat că la alegerile de duminică românii au de ales între un om care a realizat ceva și care a reușit să aducă țara pe creștere economică și acest om este Victor Ponta, sau, un individ care vrea să taie pensii și salarii, acesta fiind Iohannis. „Duminică, pe 2 noiembrie, românii au de ales: vor să continue cu cineva care a realizat ceva până acum, care a demonstrat direcția în care vrea să ducă țara și a reușit prin politicile economice promovate să obțină cea mai mare creștere economică din Europa în 2013, și anume Victor Ponta, sau vor un președinte care vine cu un program fantezist, care va lăsa o gaură de 6,5 miliarde de euro în bugetul de stat, gaură ce va fi acoperită cel mai probabil prin tăieri de pensii și salarii, dacă nu prin creșterea unor taxe și impozite, respectiv Klaus Iohannis”, a spus senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.

    „Agricultura a devenit eficientă sub guvernarea Ponta”

    Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, le-a spus oamenilor că premierul Victor Ponta, candidat la funcția de președinte al României, este cel care, prin măsurile luate, a reușit să facă astfel încât agricultura românească să fie eficientă și competitivă. „După ce regimul Băsescu a promovat austeritatea și în mediul rural, afectând mai ales micii fermieri, astăzi, agricultura românească devine o componentă competitivă a economiei naționale prin măsurile promovate de Victor Ponta. Reducerea TVA la pâine a fost o măsură economică bună care și-a dovedit eficacitatea. În 2015 va exista spațiu fiscal pentru reducerea TVA la 9% la legume și fructe, unde există concurență neloială la produsele venite din străinătate, oferind astfel o șansă reală producătorilor locali. Măsura se va extinde și la produsele din carne”, a spus Victor Roman.
    Deputatul vrâncean a arătat că guvernul condus de Victor Ponta a promovat și promovează politici care să ajute fermierii și micii fermieri. „Victor Ponta este cel care a crescut cu 5,6% pensia pentru agricultori, a acordat despăgubiri de la buget pentru fermierii afectați de secetă, a plătit la timp subvențiile din agricultură blocate de PDL, dând o șansă producției agricole, a redus impozitul pe venit pentru fermierii care au culturi agricole calamitate și a redus cheltuielile la livrarea apei destinate irigațiilor pentru agricultori „, a arătat Victor Roman. Acesta a susținut că votul agricultorilor  nu trebuie să fie dat la troc pe promisiunile electorale ale unor candidați fără un proiect de țară, continuatori ai regimului Băsescu, așa cum este Klaus Iohannis, ci valorificat prin faptele unei guvernări responsabile, pentru ca România să redevină „Grânarul Europei” prin continuarea politicilor promovate de Guvernul Ponta în agricultură.

    „Iohannis îi reprezintă pe cei care au tăiat salarii, pensii și au crescut TVA la 24%”

    Directorul general în Ministerul Agriculturii, Vasile Carnariu, le-a spus oamenilor că este important ca ei să iasă la vot și să voteze Victor Ponta președinte pentru ca România să nu se mai întoarcă în perioada de coșmar marcată de tăierile salariilor și pensiilor. „Dacă prin absurd, Iohannis ar ajunge președintele țării ar fi un scenariu de coșmar pentru România! Ar însemna să ne întoarcem la tăierile, austeritatea, disponibilizările și incompetența economică din timpul guvernului PDL, după ce am progresat atât de mult în ultimii doi ani. Românii trebuie să știe că, dacă votează Iohannis, votează pentru readucerea țării pe mâna celor care au lăsat 700.000 de oameni fără un loc de muncă, au închis zeci de mii de firme în România distrugând coloana vertebrală a economiei, au tăiat salarii și pensii, au crescut TVA la 24% și au abuzat zilnic de putere”, a spus Vasile Carnariu.

26 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?