Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Încă un milion pentru ENET


Consilierii locali focșăneni vor decide la ședința ordinară de mâine, alocarea unui milion de lei pentru achitarea facturilor restante la gaze ale ENET. Ca și la hotărârile anterioare, soluția propusă este cea de majorare a capitalului social. Fără alocarea acestei sume există riscul sistării furnizării gazelor naturale de către GDF Suez. În raportul proiectului de hotărâre se arată că ENET are o datorie curentă de 7,6 milioane lei către GDF Suez Energy, din care este scadentă o sumă de 4,7 milioane lei. Ca urmare a acestui fapt, furnizorul a notificat producătorul de energie termică despre sistarea gazelor naturale. Pentru a evita această situație, în urma discuțiilor între conducerea Primăriei, ENET, GDF Suez s-a convenit asupra plății unei sume de un milion de lei până la finalul lunii octombrie. „Întrucât ENET nu dispune de resurse financiare pentru acoperirea acestei sume, se propune majorarea capitalului social al ENET cu 1000000 lei, de la 38141950 lei la 39141950 lei, prin emiterea a 400000 acțiuni noi a câte 2,5 lei fiecare”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.
    Tot la ședința de joi, cei de la ENET cer aprobarea consilierilor locali pentru utilizarea cotei de dezvoltare de 5% din tariful de transport, distribuție și furnizare a energiei termice. Această cotă de dezvoltare, conform legislației din România, este inclusă în nivelul prețurilor și tarifelor locale. Este vorba de lucrări de investiții noi, în valoare de 190 mii lei. ENET vrea ca 110 mii lei să fie cheltuiți pentru execuția lucrării „de Teletrans pentru integrarea a două capacități noi, 2X6,8MW în sistemul EMES/SCADA de la DET/DEC București”, alți 40 mii lei vor fi cheltuiți pentru expertizare tehnică și investigații tehnice la cazan de abur și 40 mii lei pentru execuția de lucrări între instalațiile Telecom-ENET și Transelectrica. De asemenea, este propusă achiziția unui indicator de temperatură, cu o valoare estimată de 18 mii lei. 
    Guvernul României condus de premierul Victor Ponta a alocat 10,6 milioane de lei bugetului local al Municipiului Focșani pentru plata arieratelor SC ENET SA către furnizorul de gaze naturale și achiziția unui stoc de 1.300 tone de păcură. Suma a fost alocată în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?