Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO şi GALERIE FOTO: INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE Al Bano are o angajată româncă şi este producător de vinuri


Oamenii din Piața Unirii, mai tineri sau mai în vârstă, au cântat împreună cu Al Bano melodii mai noi sau mai vechi, muzica italiană fiind clar pe sufletul românului. Puțini sunt cei care n-au auzit ori n-au fredonat „Felicita, è un bicchiere di vino con un panino, la felicità” sau ” Libertà, quanti hai fatto piangere. Senza te, quanta solitudine!”… Prilejul de a-i adresa câteva întrebări lui Al Bano nu putea fi așadar ratat, așa că ne-am prezentat la restaurantul Intim din Focșani cu agendă, pix, aparat foto, cameră de luat vederi, pregătiți să ne întâlnim cu o vedetă internațională. Înainte de a se așeza la masa unde avea să ia prânzul alături de membrii echipei sale, a stat față în față cu reporterii Monitorului de Vrancea.
     
Reporter: Åžtiu că ați avut și aveți concerte la București, dar ați cântat și în țară sau Focșani este primul oraș din provincie?
Al Bano: Sigur, România am vizitat-o, nu cât aș fi vrut, dar destul de mult.

Rep.: Åži ce v-a plăcut cel mai mult?
Al Bano: Când vin în România, de fiecare dată îmi amintesc că aici au trăit dacii, dar și romanii. De asemenea, când aud vorbindu-se românește, îmi dau seama că multe cuvinte sunt asemănătoare cu cele din dialectul provinciei Puglia, unde trăiesc eu. E același accent din sudul Italiei.

Rep.: Am citit undeva că aveți o afacere cu vin. Este adevărat?
Al Bano: Provin dintr-o familie de agricultori, de țărani, și de copil am avut de-a face cu vinul. Am muncit pământul la vie, am cules strugurii, dar era o muncă ce îmi era impusă de tatăl meu, mie nu-mi plăcea. Vroiam să fac exact ceea ce fac de 50 de ani, să cânt. Dar cum am un mare respect pentru rădăcinile mele, i-am promis tatălui meu că voi face o cramă și am făcut-o. Dar dincolo de toate, îmi place ceea ce fac: un vin fantastic de bun.

Rep.: Ați auzit despre Vrancea că e țara vinului, nu?
Al Bano: E o masă care ne așteaptă. Voi încerca vinurile de aici. O experiență frumoasă cu vinurile românești am avut-o în zona Arad, am băut un vin alb fantastic. Cu mulți ani în urmă, am fost invitat la Patriarh, care mi-a dat un vin alb pe care nu-l voi uita niciodată.

Rep.: Am înțeles că ați reluat concertele cu Romina Power. De ce nu ați venit cu ea și aici?
Al Bano: Pentru că ea este în America, eu în Italia. Åži nu-i place frigul, îi place căldura.

Rep.: Nu știu dacă sunteți interesat de problemele social-politice, dar sigur știți că în Italia este o comunitate foarte mare de români. Lucrați cu vreun român în Italia?
Al Bano: Da, e o tânără româncă extraordinară, care lucrează pentru mine. Au fost și alte două persoane, care au lucrat cam un an și jumătate, dar care s-au întors în România de dorul țării, însă când am vreun spectacol aici sunt mereu în primul rând.

Al Bano ne-a dat și un autograf, a făcut fotografii cu noi, dar și cu angajații de la restaurantul Intim. Un adevărat gentiluomo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?