Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Locuri de muncă pentru șomeri


Cele mai multe oferte de muncă ce sunt cuprinse în această perioadă pe lista dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea sunt făcute operatorilor confecționeri industriali îmbrăcăminte din țesături, tricotaje (54) și muncitorilor necalificați în industria confecțiilor (33). Restul până la totalul de 144 de locuri de muncă declarate vacante la nivelul județului nostru sunt destinate celor de profesie inginer construcții hidrotehnice, grafician calculator (studii medii), inspector asigurări, inspector de specialitate în administrație publică, consilier juridic, bibliotecar (studii superioare), agent de asigurare și agent vânzări.
    De asemenea, mai sunt disponibile posturi pentru șomerii de meserie: agent veterinar, vânzător, lucrător comercial, casier, zidar rosar-tencuitor, cioplitor în piatră și marmură, betonist, fierar betonist, dulgher (exclusiv restaurator), lăcătuș mecanic, mecanic auto, mecanic utilaj, mecanic agricol, tâmplar universal, confecționer asamblor articole din textile, șofer de autoturisme și camionete, șofer autocamion/mașină de mare tonaj, tractorist, femeie de serviciu și lucrător pentru salubrizare căi publice. Câteva locuri mai sunt disponibile celor ce doresc să lucreze ca muncitor necalificat la întreținerea de drumuri, șosele, poduri, baraje și muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie.
    Și de această dată, oferta de muncă a țărilor din Comunitatea Economică Europeană depășește mia, fiind disponibile 1109 locuri de muncă. Cele mai multe dintre acestea sunt în Spania (800) și sunt destinate muncitorilor în agricultură, mai exact culegătorilor de căpșuni. Multe posturi sunt vacante și în Germania, și anume pentru: instalator întreținere (mecanic industrial), asistent medical (51), specialist electronică/ inginerie industrială, electrician, comisioner, inginer acționări electrice, inginer proiectare electronică, inginer în domeniul electric și tehnologii RF, ingineri în domeniul electric/ informaticieni pentru dezvoltare de software pentru acționari, ingineri în domeniul electric/ programatori pentru dezvoltare de programe Firmware, programator/ ingineri acționări electrice, inginer mecanic, software developer web, dezvoltator software, dezvoltator IT, inginer electrotehnică, tehnician pentru asamblare și instalare echipamente cuptoare, web developer, mecanic instalator în instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, îngrijitor bătrâni și asistent/însoțitor persoane vârstnice.
    În Marea Britanie pot spera la semnarea unui contract cei calificați ca asistent social, pedagog social și îngrijitor bătrâni la domiciliu. În Irlanda se caută zece psihiatri, 18 asistenți medicali și un doctor oftalmolog, în Norvegia încă nu s-au ocupat cele două posturi de bucătari preparate indiene, nici cele zece posturi pentru zugrav (zugrăveli și gletuieli) și tot atâtea pentru coordonator echipă pentru muncă în domeniul forestier care sunt vacante în Austria. Cu o ofertă nouă vin angajatorii din Polonia care doresc să încadreze 20 de mecanici/electricieni auto. În Ungaria sunt vacante 75 de posturi pentru șoferi autocamion, 50 pentru confecționeri huse pentru mașini și un post pentru manager adjunct de marketing și vânzări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?