Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: Micii artişti, premiaţi la Festivalul „Glasul Ghioceilor”


   Copiii iubitori de cultură populară au evoluat, sâmbătă, pe scena Ansamblului „Å¢ara Vrancei” din Focșani, în cadrul Festivalului concurs de interpretare a melosului popular „Glasul ghioceilor”, ediția 2013. Cei 18 participanți, cu vârsta între 7 și 14 ani, au impresionat audiența și juriul cu talentul lor vocal și instrumental, dar și cu ale lor cunoștințe despre tradițiile populare vrâncenești. 
   Locul I i-a fost acordat lui Åžtefănel Haută și lui Răzvan Bardurlea, ambii interpretând melodii populare la vioară. Pe locul al II-lea s-au clasat Valentin Haută, care a interpretat la vioară o melodie din folclor, și Mihaela Gheorghiță, care a participat la secțiunea vocală. Pe locul III s-au clasat elevele Ana Lăcătuș și Andreea Grozavu, înscrise la categoria vocală. 
   Juriul a fost format din mai mulți artiști și dansatori ai Ansamblului „Å¢ara Vrancei”, în frunte cu directorul instituției Maria Murgoci, împreună cu profesorul Dumitru Sădulachi. „Am intenționat ca prin acest festival concurs să încurajăm tinerii să păstreze tradiția populară”, a menționat Maria Murgoci. Toți participanții la concurs au primit diplome și diverse sume de bani. 
   Spectacolul a fost organizat de Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor Vrancea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?