Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ÎPS Ciprian oficiază sfinţirea mare a Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Focşani


Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va oficia duminică, slujba de târnosire a Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” (Capelă) din Focșani. Părintele paroh Costică Popa ne-a spus că sfințirea mare are loc în condițiile în care au avut loc lucrări ample la biserica monument istoric, construită în 1815. 
Sâmbătă seară va avea loc slujba de vecernie, la care vor participa 6-7 preoți, iar duminică dimineață mai întâi slujba aghesmei, apoi ÎPS Ciprian va oficia slujba de sfințire, atât în exteriorul bisericii cât și în interior. Vor participa alți 6-7 preoți, diaconi de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și grupul de psalți de la Centrul Eparhial Buzău. „În piciorul Sfintei Mese, într-un cilindru de inox, vor fi introduse hrisovul – documentul de sfințire, cutiuța cu sfintele moaște și pomelnicele credincioșilor care vor veni la slujbă, apoi totul va fi pecetluit cu pecetea Arhiepiscopului. Oricine – femei, bărbați, copii – va putea trece prin Sfântul Altar, iar credincioșii vor primi târnosania – bucată de pânză îmbibată în ceară curată și Sfântul și Mare Mir, pe care s-o păstreze la Sfânta Icoană. Oricine poate să participe la aceste slujbe și este binevenit”, ne-a declarat părintele Costică Popa.
Preotul a afirmat că fondurile pentru renovarea bisericii au venit atât de la Guvern cât și de la enoriași, precizând că este în continuare nevoie de bani, care pot veni atât de la sponsori, cât și de la autoritățile locale. Părintele Popa ne-a mai spus că duminică este așteptat să vină din Germania și unul dintre urmașii ctitorului (boierul Robescu).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?