Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

„Buzata”, reţinută în dosarul cu „peşti“ şi prostituate


Încă o persoană a fost reținută vineri seara, în dosarul cu „pești” și prostituate, în care acum mai bine de o săptămână au fost arestate alte 10 persoane. Vineri seara, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a Silvicăi Tudorița Ciobotaru zisă și „Buzata”, fiica uneia dintre femeile arestate în același dosar.
    Avocatul său, Cristian Dragovici, este nemulțumit de modul în care procurorul de caz a dispus această măsură în condițiile în care există suspiciunea că tânăra ar fi însărcinată. Ea a ajuns vineri seara la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani, însoțită de avocatul său, dar și de un polițist, dar nu a putut fi văzută de un medic specialist ginecolog întrucât acesta se afla în sala de operație. Cu toate acestea, avocatul spune că procurorii DIICOT s-au grăbit să dea ordonanța de reținere. Mai mult, avocatul Dragovici a adăugat că în momentul descinderilor, persoana reținută vineri seara nu a fost găsită și cu toate acestea ea nu a fost citată să se prezinte la organul de urmărire penală. După o săptămână i s-a dat un mandat de aducere, invocându-se faptul că se sustrage urmăririi penale.
 „Astăzi (vineri-n.r), în jurul orei 20.00, a fost adusă cu mandat la sediul DIICOT, Ciobotaru Silvica Tudorița, zisă și „Buzata” pentru a fi audiată în dosarul în care este inculpată și mama sa alături de alte 9 persoane pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată și trafic de minori în formă continuată. Persoana în cauză s-a folosit de dreptul de a nu da nicio declarație în fața organului de urmărire penală, rezervându-și dreptul de a da declarații la instanță. La finalul audierilor am constatat că persoana în cauză ar putea fi însărcinată, iar pentru eliminarea oricăror suspiciuni am solicitat să fie prezentată la un medic specialist ginecolog pentru un control în urma căruia să se stabilească dacă este sau nu însărcinată. Organul de urmărire penală a fost de acord, motiv pentru care am însoțit-o împreună cu un polițist la UPU. Persoana în cauză a făcut un test, care a ieșit negativ, în schimb nu a putut fi consultată de un medic specilist ginecolog întrucât acesta se afla în sala de operație. La Parchet, procurorul nu a mai așteptat să fie văzută de medicul specialist și a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca sămbătă să fie prezentată instanței. Consider că organul de urmărire penală nu a respectat procedura și s-a grăbit în a emite ordonanța de reținere”, a precizat avocatul Dragovici.
    Cele 10 persoane arestate preventiv pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism rămân în arest. Decizia, care este definitivă, aparține magistraților Curții de Apel Galați. „Respinge, ca nefondate, cererile inculpaților Blană Ionuț Alin, Ciobotaru Petrică, Lăutaru Romeo, Lăutaru Veta, Oaie Nicușor, Panțică Claudia, Stancu Costel, Stancu Gigel Vasile și Tatu Marian de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului Rînză Cristinel de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Respinge, ca nefondate, contestațiile inculpaților Blană Ionuț Alin, Ciobotaru Petrică, Lăutaru Romeo, Lăutaru Veta, Oaie Nicușor, Panțică Claudia, Rînză Cristinel, Stancu Costel, Stancu Gigel Vasile și Tatu Marian împotriva încheierii din data de 16.10.2014 pronunțată de Tribunalul Vrancea (…). Obligă pe fiecare dintre inculpații Lăutaru Romeo, Ciobotaru Petrică, Panțică Claudia, Rînză Cristinel, Blană Ionuț Alin și Oaie Nicușor la plata sumei de câte 75 lei, iar pe inculpații Lăutaru Veta, Stancu Costel, Stancu Gigel Vasile și Tatu Marian la plata a câte 50 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Suma de 150 lei, reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu (av. Niculescu Liliana), va fi avansată din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Galați. Definitivă”, se arată în soluția magistraților gălățeni.
    Cele 10 persoane au fost arestate preventiv de magistrații Tribunalului Vrancea în data de 16 octombrie, fiind acuzate de „constituire în grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism”. Anterior arestării, la locuințele inculpațilo  au fost făcute percheziții și, printre altele, au fost găsite și fete care erau trimise la produs pe raza județului Vrancea, în zona stațiilor peco de pe marginea drumului european. Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, la locuințele membrilor grupării au fost identificate un număr de 7 victime ale traficului de persoane, dintre care 3 minore. De asemenea, au fost găsite mai multe înscrisuri, documente de identitate ale victimelor traficului de persoane, diferite sume de bani, un pistol și mai multe arme albe.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?