Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Peste 200 de pietoni, amendați deoarece au traversat strada neregulamentar


Peste 200 de pietoni, care au traversat drumurile prin alte locuri decât cele permise de lege, au fost amendați de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timpul unei acțiuni care a început joia trecută și s-a încheiat duminică.
    Potrivit șefului Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, în total, în intervalul menționat, au fost aplicate 801 amenzi, dintre care 238 pietonilor care au traversat străzile neregulamentar, fiind observați de polițiști. Șeful Poliției Rutiere a adăugat că s-a acționat cu precădere în zonele în care au fost înregistrate accidente cu pietoni, iar în timpul verificărilor, oamenii legii le-au spus celor vizați ce trebuie să facă pentru a nu fi implicați în accidente de circulație.
    Astfel, polițiștii spun că pietonii trebuie să traverseze drumurile numai pe trecerile de pietoni ori pe la colțul străzilor, dar numai după ce s-au asigurat temeinic că pot face acest lucru în siguranță. O altă recomandare este aceea ca pe timpul nopții, pietonii să fie echipați corespunzător pentru a putea fi observați, mai ales atunci când se deplasează pe străzi neiluminate ori prin afara localităților.
    Dat fiind faptul că în ultima perioadă s-au înregistrat destul de multe accidente în care au fost implicați copii, polițiștii îi sfătuiesc pe adulți să fie atenți la cei mici, să nu-i lase nesupravegheați și să traverseze strada împreună cu ei atunci când este nevoie. Mai mult, copiii nu trebuie lăsați să se joace pe partea carosabilă, așa cum s-a întâmplat în anumite situații, când cei mici au fost victime ale unor accidente de circulație.
    Polițiștii desfășoară frecvent astfel de acțiuni și dau sfaturi pietonilor de fiecare dată când au ocazia, numai că nu toată lumea pune în aplicare recomandările oamenilor legii, uneori și în ideea că nu li se poate întâmpla lor.
    În timpul acțiunii de săptămâna trecută, în care principalii vizați au fost pietonii, oamenii legii nu i-au iertat nici pe ceilalți participanți la trafic care au încălcat legea, respectiv șoferi, bicicliști, conducători de mopeduri ori căruțași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?