Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Doi tâlhari și un hoț au fost arestați preventiv, sâmbătă


Trei persoane au ajuns după gratii, la sfârșitul săptămânii trecute. Două dintre ele vor sta la răcoare pentru că au bătut un bărbat, apoi i-au furat borseta și un telefon mobil, iar cea de-a treia a fost arestată pentru că a furat mașina unui cunoscut, a condus-o fără să aibă permis de conducere, după care a vândut-o la fier vechi. 

    Trei tineri, dintre care unul minor, au ajuns în arestul poliției la sfârșitul săptămânii trecute, pentru că au comis infracțiuni grave. Doi dintre ei sunt acuzați de tâlhărie, iar unul de furt calificat. Ambele infracțiuni au fost comise în noaptea de joi spre vineri, iar suspecții au fost identificați vinerea trecută, zi în care au și fost reținuți. 
Astfel, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Nănești au fost sesizați despre comiterea unei infracțiuni de tâlhărie asupra unui bărbat din comuna Măicănești. Din informațiile primite de la anchetatori reiese că victima și inculpații, care se cunoșteau, au petrecut seara de joi într-un un bar din localitate. Suspecții, Constantin S., zis „Costel” și Valentin Nistor, zis „Vădana”, au ieșit din local și au așteptat victima în apropiere. În momentul în care aceasta a ieșit, cei doi au sărit la bătaie. Anchetatorii ne-au spus că victima a fost împinsă într-un șanț și lovită de cei doi tineri, care mai apoi i-au luat un portofel, în care avea o sumă mică de bani, și un telefon mobil. Au luat bunurile și au plecat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
O zi, atât s-au bucurat de pradă, pentru că în după-amiaza zilei de vineri, polițiștii i-au identificat. După audieri, ei au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. „La data de 10 octombrie a.c., ora 00.30, polițiștii din Măicănești au fost sesizați de A. Titi Marius, de 31 ani, din localitate, despre faptul că în timp ce se deplasa către domiciliu, s-a întâlnit cu doi bărbați necunoscuți, care, fără motiv, l-au trântit la pământ, l-au lovit cu pumnii și picioarele și i-au sustras din buzunare suma de 150 lei, un telefon mobil și un portofel. În urma activităților specifice desfășurate cu operativitate, polițiștii i-au reținut pe N. Valentin, de 19 ani, și S. Constantin, de 17 ani, ambii din comuna Măicănești. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță”, au transmis polițiștii vrânceni. 

    Arestați preventiv pentru 30 de zile

    Sâmbătă dimineață, cei doi au fost duși la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru a da declarații în fața procurorului cu privire la fapta comisă în seara zilei de joi. În după-amiaza aceleiași zile, ei au ajuns în fața magistraților Judecătoriei Focșani, care au judecat propunerea de arestare preventivă. Sâmbătă seara, pe numele celor doi au fost emise mandate pentru 30 de zile. Soluția magistraților Judecătoriei Focșani nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Vrancea.
    „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani.(…)  dispune arestarea preventivă a inculpatului Nistor Valentin, zis Vădana, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.10.2014 și până la data de 09.11.2014, inclusiv. (…)  dispune arestarea preventivă a inculpatului Streche Constantin, zis Costel, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.10.2014, și până la data de 09.11.2014, inclusiv. (…) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (…)Pronunțată în camera de consiliu, azi, 11.10.2014, ora. 17.40”, se arată în soluția instanței de judecată.

    A furat o mașină, pe care a vândut-o la fier vechi

    De asemenea, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani au fost sesizați, în noaptea de joi spre vineri, că a dispărut o mașină. Imediat după sesizare județul a fost închis, dar mașina nu a fost găsită. Asta pentru că hoțul, amic cu proprietarul autoturismului, a ascuns-o bine. Din cercetări a rezultat că suspectul și păgubitul se aflau într-un local de pe Bulevardul Unirii din Focșani. Sub pretextul că și-ar fi uitat ceva în autoturism, un Daewoo Cielo, suspectul, Florin Munteanu, din comuna Vulturu, a luat cheile mașinii și dus a fost. Văzând că amicul său nu se mai întoarce și apoi că mașina nu mai este, proprietarul acesteia a sesizat poliția.
    Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au găsit mașina în cursul zilei de vineri. Aceasta era în incinta unui centru de colectare a fierului vechi din Focșani, fiind vândută de inculpat pentru câteva sute de lei. Se pare că proprietarul avea documenele autoturismului în interior, iar în baza acestora s-a făcut tranzacția.
Vineri seara, inculpatul a ajuns la sediul poliției pentru declarații. De aici, el nu a mai plecat acasă, ci a fost dus direct în Centrul de Reținere și Arest Preventiv, fiind reținut pe bază de ordonanță. „La data de 10 octombrie a.c., ora 17.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani l-au identificat în Parcul Central pe M. Florin de 20 ani, din comuna Vulturu, care a sustras auto Daewoo Cielo. Din primele verificări a rezultat că acesta a vândut auto la un centru Remat. M. Florin a fost reținut pe bază de ordonanță, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, au transmis polițiștii. 

     Arestat pentru două infracțiuni

    Sâmbătă, și el a fost prezentat magistraților Judecătoriei Focșani, care au  dispus arestarea pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Mai mult, din anchetă a rezultat și faptul că nu are permis de conducere, dar asta nu l-a împiedicat să conducă.  „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Munteanu Florin, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat (…) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 11.10.2014, orele 22.30 până la data de 09.11.2014, orele 22.30 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 11.10.2014, ora 16.45”, se arată în soluția instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?