Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO şi GALERIE FOTO: Pensionari sărbătoriți în cadrul proiectului „Anotimpurile Vieții“


Câțiva pensionari, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Milcov” din Focșani, care și-au aniversat sau își vor aniversa zilele de naștere în această toamnă, au fost sărbătoriți ieri la sediul instituției. La eveniment au participat reprezentanți ai Bibliotecii Județene, dar și scriitorul Culiță Ușurelu, membru CARP, care i-a provocat pe cei prezenți la discuții despre religie și credință.
Pensionarii sărbătoriți ieri au fost selectați în mod aleatoriu, dar s-au avut totuși în vedere veniturile mici ale acestora. Ei au fost felicitați, au primit flori, câte un pahar cu must, fiind apoi invitați la o gustare cu produse tradiționale. „Noi, anul trecut, am aprobat acest proiect, prin care dorim să sărbătorim membrii asociației de pensionari în anotimpurile în care s-au născut. Prima acțiune a fost în iarnă, când ne-am deplasat acasă la Hristache Lungu, membru al asociației noastre, pentru a-i ura «La mulți ani!». Apoi am început cu grupuri de pensionari. Primul grup, «Primăvara», l-am avut aici, la sediul nostru. După aceea a urmat «Vara». În anotimpul «Vara» am mers la Bibliotecă, care este colaboratorul nostru de suflet, și  domnii de acolo au organizat o întâlnire interactivă, în care au fost provocați la discuții. Acum a urmat «Toamna». La fel, am adunat un grup și sperăm să se simtă bine în mijlocul nostru. I-am ales aleatoriu din calculator, dar sunt în special persoane cu venituri mici”, a declarat Sandu Ploscaru, președintele CARP „Milcov”.

Catinca Jigău, una dintre doamnele sărbătorite, spune că asociația de pensionari o ajută foarte mult deoarece are posibilitatea să împrumute bani, pe care îi restituie în rate convenabile. Având o pensie mică, nu se descurcă, mai ales când se apropie perioada iernii. „Am o părere foarte bună despre acțiunea asociației. Eu, de exemplu, am o pensie de 3 milioane jumătate și ei au venit în ajutorul nostru. Au sărit în ajutorul oamenilor necăjiți. Cu 3 milioane jumate nu mă descurc, mai apelez la copii, dar ei au și ei rate la bănci, și aici este foarte bine. Eu am un împrumut de șapte milioane pe an, pe care îi dau în rate de câte un milion. Îmi iau lemne și îmi mai pregătesc câte ceva pentru iarnă, cu trei milioane jumătate să știți că nu ne descurcăm. E foarte greu”, a spus femeia. 
La finalul acțiunii „Anotimpurile vieții”, în iarnă, în colaborare cu Biblioteca Județeană, va fi realizat un film digital cu toate acțiunile pe care le-au organizat membrii CARP, care va fi prezentat în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?