Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Procurorii îl vor în arest pe Buzoi


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au contestat măsura dispusă de magistrații Judecătoriei Focșani în cazul lui Ionuț Buzoi, din Măicănești, care au respins propunerea de arestare preventivă și înlocuirea măsurii cu cea a controlului judiciar. Dosarul a avut termen ieri, la Tribunalul Vrancea, cauza fiind amânată pentru îndeplinirea procedurii de citare cu inculpatul și pentru lipsa de apărare a acestuia.
    Procurorii au cerut arestarea lui Buzoi în lipsă deoarece acesta nu s-a prezentat la audieri în dosarul în care este cercetat pentru profanare de cadavre sau morminte. Un alt motiv este acela că de la jumătatea lunii septembrie nu se mai știa nimic de el și nu a mai fost nici la poliție să dea cu subsemnatul, așa cum a stabilit instanța dintr-un alt dosar, în care este judecat pentru omor. Din aceste motive, anchetatorii au considerat că tânărul se sustrage urmăririi penale. În cele din urmă, el s-a prezentat la instanță, iar propunerea de arestare preventivă a fost respinsă, fiind înlocuită cu măsura controlului judiciar.
     Fapta pentru care este cercetat, respectiv profanare de cadavre sau morminte, a fost comisă la începutul acestui an. Atunci, cadavrul unui bărbat, care era în stare de putrefacție și avea urme de mușcături de șoareci, a fost descoperit într-o căruță, situată într-un saivan din Măicănești. Nimeni nu mai știa nimic de victimă, Gheorghe O., de mai mult timp. Acesta avea câteva zeci de oi, pe care le ținea într-un saivan, situat la o distanță de aproximativ un kilometru de casă. Rudele ar fi auzit că bărbatul a plecat cu oile într-un alt județ, așa că nu l-au mai căutat. 
La un moment dat, ginerele bărbatului a ajuns la saivan și a avut curiozitatea să caute căruța socrului său, pe care a găsit-o ascunsă într-o glugă de coceni. În căruță era trupul neînsuflețit al socrului, învelit într-o folie din plastic. Cadavrul era în stare de putrefacție și se bănuie că victima și-a găsit sfârșitul cu mai bine de o lună înainte de a fi găsită. Din probele administrate de procurori a rezultat că Buzoi și fiul victimei au fost la saivan, ei fiind acuzați de profanare de cadavre și morminte. Ionuț Buzoi mai este judecat pentru omor într-un dosar care se află deja pe rolul Tribunalului Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?