Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

TOPUL celor mai influente femei din lume


Actrița Reese Witherspoon și cântăreața și actrița Jennifer Lopez ocupă primele locuri în lista anuală a celor mai influente femei din lume întocmită de revista Variety. Vedetele hollywoodiene își folosesc adeseori celebritatea pentru a susține și promova diverse cauze și programe dedicate femeilor din lumea întreagă. Topul 5 al celor mai influente femei din lume, publicat pentru al șaselea an consecutiv de revista Variety, este completat de actrița Jane Fonda, producătoarea de film Donna Langley și actrița Viola Davis, informează dailymail.co.uk.
    Se poate spune că Reese Witherspoon deține multe „titluri”. Astfel, vedeta americană este câștigătoare a unui premiu Oscar, este mamă a trei copii și deține o companie de producție cinematografică – Pacific Standard.
Actrița, în vârstă de 38 de ani, își folosește adeseori statutul de vedetă de la Hollywood pentru a promova diverse programe educaționale pentru fete, prin intermediul Malala Fund.

    Cântăreața și actrița Jennifer Lopez sprijină la rândul ei multe campanii care vizează emanciparea și bunăstarea femeilor, prin intermdiul Lopez Family Foundation, o asociație de caritate care militează pentru dezvoltarea unui mai bun management al sănătății feminine pe plan mondial.
    Vedeta americană, în vârstă de 45 de ani, a înființat această fundație în 2009, după ce fiica ei, Emme, născută în februarie 2008, a avut o mică problemă de sănătate. De atunci, actrița sprijină programele de îmbunătățire a serviciilor medicale oferite femeilor și copiilor. Alături de sora ei Lynda, Jennifer Lopez colaborează cu numeroase centre medicale din Los Angeles și New York, dar și din Panama și Puerto Rico.
    Actrița Jane Fonda militează alături de fundația ei, Georgia Campaign for Adolescent Power & Potențial, pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul adolescentelor în legătură cu riscul de apariție a sarcinilor nedorite. Pentru acest proiect, Jane Fonda s-a asociat cu diverse biserici locale, Alcoolicii Anonimi și alte asociații comunitare.

    Producătoarea de film Donna Langley colaborează cu organizația non-profit Vital Voices pentru a oferi femeilor consiliere motivațională și resursele necesare pentru a putea să profite de oportunitățile internaționale și să devină lideri ai comunităților în care trăiesc. La rândul ei, actrița Viola Davis a înființat fundația Hunger Is care militează împotriva sărăciei și a foametei în rândul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?