Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Sistemul de alimentare cu apă a satului Ciolăneşti, inaugurat luna aceasta


Lucrările la sistemul de alimentare cu apă a satului Ciolănești, din comuna Fitionești, au fost finalizate, investiția urmând a fi inaugurată pe 21 octombrie. Fondurile au fost alocate de Guvernul Ponta, în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Valoarea investiției este de 1,4 milioane de lei, iar lucrările au demarat în 2009. Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că guvernele Boc și Ungureanu au refuzat să aloce bani pentru această investiție, singurul politician care a susținut proiectul fiind șeful administrației județene vrâncene.

Lucrările la sistemul de alimentare cu apă a satului Ciolănești, din comuna Fitionești, au fost finalizate, iar investiția va fi inaugurată pe data de 21 octombrie. Guvernul Ponta a alocat banii necesari pentru finalizarea investiției,  care a fost finanțată prin HG 577/2007 pentru aprobarea Programului privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea satelor la rețeaua de electrificare și la rețelele telefonice. Banii au fost alocați ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a declarat că guvernele Boc și Ungureanu au refuzat să aloce bani pentru această investiție, singurul politician care a susținut acest proiect fiind șeful administrației județene vrâncene. „Sistemul de alimentare cu apă este o investiție sprijinită în permanență de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Domnia sa ne-a sprijinit în 2009 să demarăm această investiție și tot domnia sa ne-a sprijinit și după 2012, în ceea ce privește alocarea de fonduri. Trebuie știut faptul că guvernele Boc și Ungureanu au sabotat în permanență acest proiect și nu au alocat niciun leu pentru investiție. Singurul politician care a susținut acest proiect este șeful administrației județene, Marian Oprișan, care a făcut demersurile necesare pe lângă guvernul condus de Victor Ponta, care a alocat bani pentru finalizarea lucrărilor”, a afirmat primarul Iordache Cazacu.
Acesta a precizat că sistemul de alimentare cu apă este vital pentru întreaga comună, deoarece în urma lucrărilor efectuate au fost unite rețeaua veche cu cea noua, astfel că peste 70 la sută din populația comunei va fi racordată la acest sistem. „Este o investiție vitală pentru aproape toată comuna, deoarece a fost unită rețeaua veche cu cea aflată în construcție, situație în care nu se rezolvă doar problema alimentării cu apă a satului Ciolănești, ci rezolvă problema alimentării cu apă la peste 70 la sută din populația comunei. Este o investiție model, care dispune de două bazine de inox, cu o capacitate totală de 400 mii litri, pompe cu convertizor, care va regla automat presiunea și debitul la apă, în funcție de consum”, a susținut edilul.
În satul Ciolănești, din comuna Fitionești, locuiesc 137 de familii, care în prezent au ca sursă de apă doar o fântână, plină de nămol după ultimele inundații din acest an. Odată cu realizarea acestui sistem, toate satele comunei Fitionești vor beneficia de alimentare cu apă la standarde europene. „Realizarea  alimentării cu apă este un vis mai vechi al oamenilor din Ciolănești. În acest sat există 137 de gospodării, iar oamenii sunt obligați să care apa din alte localități”, a adăugat primarul Cazacu.
 

    Sistemul de canalizare, finalizat în satul Ghimicești

Edilul șef din Fitionești a precizat că și lucrările la sistemul de canalizare din satul Ghimicești au fost finalizate. Se lucrează în continuare pentru finalizarea lucrărilor la canalizare în celelalte zone ale comunei. Autoritățile locale au obținut o finanțare de aproximativ 11,5 milioane de lei pentru construirea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare, care va deservi întreaga comună. Lungimea sistemului de canalizare este de 11,5 kilometri, iar proiectul prevede racordarea tuturor locuințelor la acest sistem.
Finanțarea este asigurată de Ministerul Administrației și Dezvoltării Regionale, prin HG 577/1997, privind canalizarea și epurarea apelor uzate la sate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?