Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Vicepreședintele Senatului s-a întâlnit cu președintele Academiei de Ştiinţe și Studii Umaniste din Berlin


Vicepreședintele Senatului României, senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, s-a întâlnit, ieri, cu prof. Dr. Günter Stock, președintele Academiei de Åžtiințe și Studii Umaniste Berlin – Brandenburg din Germania și președintele Asociației  Academiilor din Europa (A.L.L.E.A.), care se află într-o vizită oficială de două zile în România.
    Senatorul Dumitrescu a salutat, în numele instituției și al său personal, prezența la București a prestigiosului om de știință german, cu atât mai mult cu cât este vorba de prima vizită oficială întreprinsă în România de un președinte al acestui înalt for academic, german și european. „Pentru că dumneavoastră ne-ați primit sub cupola uriașei instituții de știință și cultură a Europei, cu ocazia sărbătoririi a trei sute de ani de la primirea cărturarului  Dimitrie Cantemir ca membru de onoare al Academiei Regale Prusace de Åžtiințe din Berlin, sunt onorat și îmi face o mare plăcere să vă primesc, la rândul meu, în Palatul Parlamentului de la București”, a declarat vicepreședintele Senatului.
    Referindu-se la lunga istorie de 150 de ani a Senatului, vicepreședintele Cristian Dumitrescu a pus accentul pe importanța bicameralismului în România, în cadrul căruia instituția a jucat, de-a lungul timpului, rolul unei veritabile camere a înțelepților. Dată fiind tradiția democratică bicamerală românească cât și tradiția latină a României, senatorii cred că, odată cu trecerea timpului, bicameralismul nu și-a pierdut nimic din însemnătate, dovedindu-se foarte necesar în contextual actual, a subliniat acesta. Remarcând că Senatul este cameră decizională pentru legislația privind domeniul educației, vicepreședintele Senatului a apreciat și elogiat calitatea de om de știință reputat a distinsului oaspete, exprimând convingerea că educația și știința trebuie să constituie priorități, atât ale Românei cât și ale Europei.
    Prof. Dr. Günter Stock a mulțumit și a menționat ospitalitatea Universității Creștine Dimitrie Cantemir, care i-a conferit, în cursul zilei de ieri, titlul de Doctor Honoris Causa. „În calitate de președinte al Asociației Academiilor din Europa, vreau cu tărie ca Europa să progreseze intelectual”, a subliniat oaspetele.
    Vicepreședintele Cristian Dumitrescu i-a oferit oaspetelui  volumul trilingv „București, periplu urban” , iar acesta a semnat în Cartea de Onoare a Senatului. La întrevedere au participat  și Iulian Costache, ministru – consilier la Ambasada României la Berlin, dar și Constanța Chițiba, decan al Universității Creștine Dimitrie Cantemir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?