Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Copiii sunt invitați să experimenteze profesiile visate


Organizațiile nonguvernamentale, instituțiile publice, școlile, instituțiile de protecție a copilului, instituțiile private, copiii și tinerii sunt invitați să se înscrie la evenimentul „Ziua ștafetei – acum decid eu”, un eveniment inedit, organizat de Fundația „Terre des hommes” Elveția, cu sprijinul Fundației D’Harcourt.
 „Ziua ștafetei – acum decid eu” va avea loc pe 20 noiembrie, dată aniversară a semnării Convenției drepturilor copiilor, iar obiectivul principal este acela de a facilita copiilor participarea la deciziile importante din viața lor și a comunității în care trăiesc. „Pe durata unei zile sau o jumătate de zi, 2000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani din București și alte 30 județe vor experimenta concret profesiile visate: ambasador, pilot, make-up artist, farmacist, actor, psiholog, jurnalist, compozitor, manager, fotograf sau judecător. Sunt doar câteva dintre profesiile la care visează copiii și tinerii de astăzi. De aceea, trebuie încurajați să se gândească la viitorul lor, să se implice în luarea deciziilor care îi privesc direct, să își răspundă la o importantă întrebare pentru viață: «ce vreau să devin când voi fi mare?». Copiii participanți vor avea ocazia să acționeze în meseria aleasă în mod autentic și să ia decizii în mod real, în locul adulților, în perioada 18-21 noiembrie 2014. Ei vor experimenta astfel provocările reale ale profesiilor alese și nu vor fi doar simpli observatori”, transmit organizatorii prin comunicatul de presă trimis redacției noastre. În cadrul acestei initiațive, aproximativ 600 de copii vor primi mini-granturi (290 euro/grup 10 copii), permițând astfel accesul tuturor categoriilor de copii și tineri la acest eveniment.
    Înscrierile se fac pe pagina http://bit.ly/inscrieri_ziuastafete_2014 până pe 31 octombrie 2014. „Cu această ocazie, Fundația Terre des hommes invită companiile, organizațiile și școlile pentru a sprijini participarea unui copil sau a unui grup de copii în cadrul propriilor sedii. În același timp este lansat și un apel către voluntari, care doresc să predea ștafeta la locul lor de muncă în profesiile dorite de copii. Este foarte practic și poate schimba viața unui copil indiferent de situația lui!”, se subliniază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    În 2013, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, 2.428 de tineri, cu vârste cuprinse între 12-18 ani, din 38 de județe, au explorat peste 86 de meserii. Tinerii au provenit din 155 de școli, licee sau instituții de protecție a copilului. Tinerii au fost sprijiniți de 171 de coordonatori, 20.141 de însoțitori și 1.032 de mentori în 38 de județe ale țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?