Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Buză, Bercea și Truș rămân cu condamnarea de un an


Medicii Constantin Buză și Gheorghe Bercea, actualmente manager al Spitalului municipal Adjud, și economista Emilia Truș rămân cu pedeapsa de câte un an de închisoare cu suspendare, dată în dosarul în care au fost acuzați de procurorii DNA de fapte de corupție în ceea ce privește construirea sediul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS).
    În vara acestui an, magistrații Curții de Apel Galați au menținut pedepsele date de colegii de la Tribunalul Vrancea, care i-au condamnat la câte un an de închisoare cu suspendare. Cei trei au formulat contestație în anulare la Curtea de Apel Galați, care a fost respinsă la sfârșitul lunii trecute. Decizia este definitivă. „Respinge ca nefondată contestația în anulare formulată de inculpații Truș Emilia, Bercea Gheorghe și Buză Constantin împotriva deciziei penale nr. 133/27.06.2014 a Curții de Apel Galați. Obligă pe fiecare dintre contestatorii inculpați la plata către stat a sumei de câte 50 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă”, este soluția judecătorilor. 
    Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, Gheorghe Bercea a precizat că nu i s-a comunicat soluția în dosarul ce a avut ca obiect „contestație în anulare”. El a adăugat că chiar dacă aceasta este nefavorabilă, nu crede că-l va afecta din punct de vedere profesional.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?