Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Zece ani de la înființarea a trei unităţi din cadrul Brigăzii 8 LAROM


Trei unități de elită din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”, respectiv Batalionul 83 LAROM „Bogdan I”, Batalionul 84 Asigurare Date „Mărăști” și Batalionul 85 Sprijin Logistic „General Mihail Cerchez”, aniversează 10 ani de existență. Acestea au fost înființate pe data de 04 octombrie 2004 și sunt rezultatul procesului de restructurare și modernizare a Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”.
    În cadrul manifestărilor dedicate „Zilei Artileriei”, la 10 noiembrie 2006, cele trei unități subordonate au primit drapele de luptă. De la înființare și până în prezent, subsistemele Brigăzii, respectiv de angajare ținte, reprezentat de Batalionul 83 LAROM, de asigurare date, reprezentat de Batalionul 84 Asigurare Date, și de sprijin logistic, reprezentat de Batalionul 85 Sprijin Logistic, au probat performanțele prin testarea și evaluarea operațională și prin participarea la exercițiile naționale de tip DEMEX din 2005, CERTEX, MILREX și ROUEX din 2007 sau JOINT – ROUEX din 2009. În prezent, cele trei structuri au ca obiectiv menținerea, dezvoltarea și perfecționarea nivelului de instrucție atins, iar în plus, Batalionul 83 LAROM „Bogdan I”, structură aflată la dispoziția NATO, se pregătește și este destinată pentru îndeplinirea misiunilor în condițiile specifice teatrelor de operații în vederea participării la Forța de Răspuns a NATO în viitorul apropiat.
     Cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea celor trei unități subordonate, în Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” se vor organiza două ceremonii militare, după cum urmează: în garnizoana Focșani, la sediul Batalionului 84 Asigurare Date „Mărăști”, vineri, începând cu ora 12.00, și în garnizoana Bârlad, la sediile Batalionului 83 LAROM „Bogdan I” și al Batalionului 85 Sprijin Logistic „General Mihail Cerchez”, sâmbătă, 04 octombrie, începând cu ora 12.00. În cadrul celor două ceremonii militare, drapelele de luptă ale celor trei unități vor fi decorate cu „Emblema de onoare a Forțelor Terestre”, decorație conferită prin ordinul șefului Statului Major al Forțelor Terestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?