Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

E GRAV! Elevi vrânceni, implicaţi în 25 de INFRACŢIUNI


25 de infracțiuni în care au fost implicați elevi au fost înregistrate în anul școlar 2013-2014, iar dintre acestea, 23 au fost comise în incinta unităților de învățământ, iar 2 în vecinătatea școlilor, se arată într-o informare prezentată în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea (ATOP).
Din totalul de infracțiuni, 9 au fost de lovire și alte violențe, o infracțiune de tâlhărie, o infracțiune de distrugere și 14 au fost infracțiuni de furt, doar 7 dintre ele fiind cu autor necunoscut.
    În mediul rural au fost înregistrate 10 infracțiuni, iar în mediul urban 15 infracțiuni. „Cele mai multe fapte, respectiv 13, s-au înregistrat în școlile gimnaziale, inclusiv infracțiunile de lovire, în licee/colegii fiind înregistrate 10 fapte. În vederea asigurării măsurilor de ordine și siguranță în zona unităților de învățământ preuniversitar, IPJ Vrancea a procedat la repartizarea efectivelor pe unități de învățământ, astfel încât să fie asigurată prezența lucrătorilor MAI la intrarea/ieșirea elevilor la și de la cursuri”, se arată într-un comunicat remis presei de ATOP Vrancea. La repartizarea efectivelor s-au avut în vedere orele de intrare/ieșire a elevilor, itinerariile de patrulare constituite, precum și elementele de dispozitiv avute la dispoziție. Inspectoratul de Politie al Județului Vrancea, prin structurile teritoriale, asigură patrule de siguranță publica la celelalte unități de învățământ din mediul rural, de principiu, doar la unitățile coordonatoare din satele reședință de comuna sau la acele unități de învățământ unde s-au înregistrat evenimente.
    Efectivele de ordine publică au participat la asigurarea măsurilor de ordine la 22 adunări publice, din care: 14 manifestări culturale, 2 manifestări sportive, 5 manifestări religioase și o vizită, fiind angrenați 92 de polițiști. Cu ocazia acțiunilor organizate și desfășurate de polițiștii de proximitate pe linia prevenirii cerșetoriei și vagabondajului au fost depistați 50 de vagabonzi și cerșetori, 39 dintre aceștia fiind sancționați contravențional. Au fost descoperiți 23 de minori lipsiți de supraveghere din care 20 predați familiilor și 3 internați în centre de ocrotire. Totodată, 11 părinți au fost sancționați pentru lipsa de supraveghere a minorilor. Efectivele de Ordine Publică au înregistrat 548 fapte penale sesizate, din care 27 de natură economică, 340 de natură juridică și 181 de altă natură.
    Pe linia combaterii delictelor silvice, polițiștii cu atribuții pe aceasta linie, au acționat în sistem integrat, în baza planurilor comune cu ITRSV, Direcția Silvică și IJJ Vrancea, fiind organizate și desfășurate 25 de acțiuni și peste 180 controale cu caracter preventiv-reactive, ocazie cu care au fost înregistrate 21 de infracțiuni. De asemenea au fost constatate 114 contravenții și confiscată cantitatea de 232,621 metri cubi material lemnos, activitățile pe această linie rămânând prioritate pentru lucrătorii de poliție la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?