Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Polițiștii locali au împărțit zeci de amenzi


Aproape 100 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii locali ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor din perioada 15-28 septembrie, efectuate pe raza municipiului Focșani. Dintre cele 93 de sancșiuni aplicate, 49 au fost avertismente, iar 44 amenzi, în valoare de 8.080 lei.
    În timpul verificărilor, au fost luate la întrebări persoanele care cerșesc în intersecții și în zonele aglomerate din municipiu, fiind asigurată ordinea și liniștea publică în apropierea Gării din municipiul Focșani. De asemenea, polițiștii locali au executat serviciul de patrulare auto și control în trafic pe raza municipiului Focșani pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului rutier. Totodată, a fost asigurată fluidizarea circulației rutiere în toate zonele aglomerate din municipiul Focșani pentru a preveni crearea de ambuteiaje, respectiv în intersecții, unde s-au efectuat lucrări în carosabil, precum și în preajma piețelor agroalimentare și în zona unităților școlare. 
În aceeași perioadă s-au făcut verificări și pentru identificarea autoturismelor oprite sau staționate neregulamentar în zona de acțiune a indicatoarelor «Oprire – Staționare – Accesul Interzis». În acest sens au fost ridicate  20 de autoturisme. De asemenea, au fost preluate 13 sesizări de la cetățenii municipiului Focșani cu privire la tulburarea folosinței parcărilor de reședință pe străzile Cotești, Republicii, Popa Șapcă și Ulmului, iar de pe Duiliu Zamfirescu cu privire la un loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități/ handicap.
    „Au fost supravegheate zonele în care se fac frecvent depozitări de gunoi și moloz pe domeniul public, în acest sens au fost înaintate înștiințări cu termen de ridicare conform prevederilor HCL Focșani nr. 63/2002, republicată, privind gospodărirea municipiului Focșani pe strada Carpați și strada Mare a Unirii, unde erau mai multi saci cu moloz depozitați în fața blocului, lângă europubele. Au fost verificate autorizațiile de construire, fiind somate persoanele care nu aveau autorizații de la Primăria municipiului Focșani pentru construcțiile efectuate să intre în legalitate, conform Legii nr.50/1991, republicată pe strada Tăbăcari nr.33 și strada Arhitect Ion Mincu nr.12. Au fost distribuite invitații persoanelor care au cartea de identitate expirată pe următoarele străzi: Căpitan Traian Ionescu, Scarlat Tîrnăvitu, Fulger, Culturii, Frăției, Unirea Principatelor, Slt. Dumitru Tănăsescu, Aleea Școlii, Tătulescu, Nicolae Bălcescu, Grigore Ionescu”, se arată într-o informare a Poliției Locale.
    De asemenea, au fost efectuate 30 controale/ verificări la societățile comerciale de pe raza municipiului Focșani, cu privire la respectarea autorizației de funcționare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. În cazul nerespectării termenelor stabilite prin notele de control, agenților economici li se vor aplica sancțiuni conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?