Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: INDILA, sursă de inspirație pentru elevi de Ziua Europeană a Limbilor Străine


Elevii de la Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” și „Ion Basgan” din Focșani au sărbătorit, ieri, „Ziua Europeană a Limbilor Străine”. La Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focșani, elevii au marcat această zi printr-o serie de activități care s-au desfășurat la Centrul de Documentare și Informare. În cadrul acestor activități, elevii au fost antrenați în a-și demonstra abilitățile de comunicare în limbile engleză și franceză. Audiența a fost purtată în transpuneri inedite ale unor personaje, parcurgând un drum imaginar prin lumea verbelor. Elevii s-au întâlnit cu Pinocchio, s-au plimbat pe străzile Parisului, iar prin cântecele lor au demonstrat că limbile străine se pot învăța și prin metode moderne. Școlarii au fost coordonați de profesoarele Nicoleta Dănăilă, Cristina Chiriță și Viorica Ceaușu. Tot pentru a marca acest eveniment, s-a organizat și o expoziție de cărți în limbi străine, coordonată de Adriana Măciucă, bibliotecar.
Elevii claselor a VI-a A și a VI-a D de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” din Focșani au avut-o ca sursă de inspirație pe cântăreața Indila. Astfel, activitățile dedicate Zilei Europene a Limbilor Străine au constat în organizarea unui concurs ce a avut două probe: una de karaoke, în care s-au cântat melodiile Indilei, iar a doua s-a numit „Vestimentația artistului favorit”, în care elevii au imitat vestimentația aceleiași artiste. Concursul de karaoke a avut două câștigătoare, elevele Diana Staicu și Oana Palade, de la clasa a VI-a A, iar proba de vestimentație a fost câștigată de Anda Anca, elevă a aceleiași clase. Întreaga activitate a fost coordonată de profesoara de limba franceză Alina Dima. Scopul activităților a fost acela de a atrage atenția că învățând limbile altor oameni, învățăm să le apreciem cultura și să le depășim diferențele culturale.
Potrivit Wikipedia, Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții. Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine. Manifestarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei „Anul european al limbilor vorbite”. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare dintre cele 45 de state membre ale Consiliului Europei se sărbătorește „Ziua limbilor vorbite” sau „Ziua Europeană a Limbilor Străine „.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?