Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Concurs de biciclete la Panciu


Cea de-a doua ediție a competiției de biciclete pe șosea, intitulată Velopower Road Race, debutează astăzi la Panciu. Concursul a fost organizat pentru prima dată în anul 2013, când la sfârșitul primei luni de toamnă, orașul Panciu a fost gazda punctului de start pentru cei aproape 100 de participanți. Organizatorii, respectiv cei de la Asociația Velopower Focșani, spun că au discutat cu participanții la concurs, ocazie cu care s-a ajuns la concluzia că nu trebuie schimbat nimic în ceea ce privește traseul. Vor schimba însă, în bine desigur, pachetul de start, surprizele pentru finișheri și pentru premianți. Ambiția lor este să realizeze cel mai frumos tricou de concurs și să îi surprindă cu cât mai multe „chițibușării” pe participanți.
Evenimentul debutează dimineață, la ora 8.00, cu ridicarea pachetelor de înscriere, locația fiind Monumentul Eroilor Panciu. În intervalul 8.00 – 9.30, concurenții vor putea plăti taxa de participare, iar între 10.30 și 10.45 va fi ședința tehnică. Startul se va da la ora 11.00, iar ultimul sosit va fi așteptat până la ora 15.00, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc la ora 16:30, la Casa de Cultură din Panciu.
Competiția își va avea punctul de start din Panciu, bicicliștii pornind în pluton, folosind drumul DN 2 L către localitătile Crucea de Jos și Satul Nou. După ce vor parcurge cele două localități, traseul de concurs va continua către Èšifești, folosind drumul DJ 205 B. Înainte de intrarea în comuna Tifești, concurenții vor înfrunta un mic urcuș, dar suficient pentru a își face încălzirea înainte de startul tehnic. În comuna Èšifești, traseul va continua pe un fals plat, apoi va vira spre dreapta către Vidra, traversând localitățile Sârbi, Vitănești, Șerbești, Irești, Voloșcani, folosind drumul DJ 205 E. Schimbarea de direcție către Vidra echivalează cu startul tehnic al competiției.
Din Vidra, traseul va continua către comuna Câmpuri, traversând localitătile Livezile, Vizantea Răzășească și Vizantea Mănăstirească, tot pe drumul DJ 205 E. Tot traseul Èšifești – Câmpuri este vălurit, care, în cele mai multe cazuri, poate fi abordat în pedale pentru a păstra un loc cât mai bun în clasament. De-a lungul traseului se poate admira cea mai frumoasă zonă viticolă a Vrancei, încununată de Măgura Odobești.
Vidra – Câmpuri înseamnă deja prezona Munților Vrancei plină de verdeață, aer curat și viraje! Odată ajunși în Câmpuri, traseul se îndreaptă către linia de sosire, având ca destinație locul de unde s-a plecat, respectiv Panciu. Localitățile traversate vor fi Câmpuri, Răcoasa, Varnița, Muncelu, Străoane, Crucea de Sus, pe drumul DN 2 L. Înainte de Străoane, pe bicicliști îi așteaptă cățărarea regină a cursei „Valea Câmpului”, unde pedaliștii pot înregistra timpii cei mai buni. După Străoane urmează o coborâre continuă până la Panciu. La finiș va fi amenjat un punct de hidratare și vitaminizare.
De la linia de finish concurenții vor participa la festivitatea de premiere. „Pentru 2014, partenerii noștri din cadrul Primăriei Panciu ne vor pune la dispoziție un centru al orașului renovat și o atmosferă de sărbătoare; anul acesta urmând a se organiza festivalul intitulat Zilele Orașului Panciu. Veți avea ocazia să degustați licoarea bahică, pentru care zona este atât de renumită în țară și să vă bucurați de atmosfera oferită de locuitorii orașului și ai satelor apropiate, ce vin să sărbătorească strângerea recoltei. Vă așteptăm!”, a spus Iulian Melinteanu, unul dintre pasionații de mersul cu bicicleta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?