Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Poştaşii vrânceni au protestat la Bucureşti


Aproape 2.000 de salariați din Poșta Română au protestat, ieri, la București, împotriva măsurilor de restructurare și închiderea unor subunități poștale anunțate de conducerea companiei. La miting au participat și 20 de poștași din Vrancea. Protestatarii au purtat pancarte în timpul protestului pe care scrie „Ne-ați mințit c-o să muncim, ne forțați ca să murim”, „Ne-ați ciuruit de când guvernați România”, „Guvernul ne urează trai decent și moarte sigură”.
Potrivit sindicaliștilor, declanșarea acțiunilor de protest are la bază o serie de nemulțumiri, printre care situația actuală și viitoare a locurilor de muncă, încălcarea de către managementul Companiei a prevederilor din contractul colectiv de muncă valabil la nivel de unitate, precum și ultimele decizii luate prin care se reduc veniturile salariaților cu peste 10% și concedierile anunțate. Poștașii au cerut revenirea asupra deciziei unilaterale conducerii companiei de reducere a programului de lucru lunar cu două zile, prezentarea în regim de urgență a unui plan concret de creștere lunară a veniturilor companiei față de perioada similară a anului 2010 care să conducă la o creștere a veniturilor cu minim 20% în luna decembrie 2011 față de luna decembrie 2010.
De asemenea, poștașii au solicitat stabilirea unui calendar de plată a tuturor obli-gațiilor bănești asumate de companie față de salariații ei, inițierea în regim de urgență a procedurii de achiziție pentru materiale de curățenie, rechizite, imprimante, formularistică. Protestestarii au solicitat reprezentanților Ministerului Comunicațiilor implicarea în acțiunea de lobby politic pentru găsitrea de soluții în vederea redresării economice a companiei, sistarea tuturor cheltuielilor companiei care nu contribuie direct la aducerea de venituri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?