Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VREMEA se răceşte în toată ţara


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de astăzi de la ora 11.00 până marți la ora 09.00 în mai multe județe din țară. De marți de la ora 09.00 până miercuri la ora 06.00 vremea se va răci accentuat în sud-estul țării și în zona montană. În noaptea de luni spre marți, în sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, Maramureș și nordul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. 
Marți, 23 septembrie și în noaptea de marți spre miercuri, va ploua pe arii extinse în sud-estul țării și în zona montană. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp. Vântul se va intensifica mai ales în regiunile extracarpatice și la munte, unde vor fi rafale de 60-70 km/h, iar temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile. În zona montană înaltă, izolat și trecător, precipitațiile vor fi mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade în depresiuni și 19 grade, local, în sud și sud-est, iar cele minime se vor încadra între 2…3 grade în depresiuni și 12 grade pe litoral.  
Miercuri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu precădere în nord și în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade, local, în Maramureș, nordul Moldovei și Transilvania și 22 de grade, izolat, în Muntenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, când va mai ploua slab, pe arii restrânse în zona de munte și izolat în rest. În cursul zilei, vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a țării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă și 10 grade pe litoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?