Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Transportatorii de mărfuri și persoane, verificaţi


    Polițiștii vrânceni, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), monitorizează vehiculele de transport marfă și persoane care tranzitează județul. Acțiunea se va încheia duminică.
    Astfel, oamenii legii acționează pe principalele artere rutiere din județul Vrancea și îi verifică pe transportatorii de mărfuri și persoane. Polițiștii și inspectorii de la ISCTR verifică dacă șoferii au licențe pentru transport marfă și persoane, dacă respectă perioadele de condus și odihnă, dar și dimensiunile de masă și gabarit, precum și deținerea, la bordul vehiculelor, a documentelor de transport și a inspecției tehnice periodice și a asigurării obligatorii de răspundere civilă. „Acțiunea este în desfășurare și va dura până duminică. Împreună cu inspectorii de la ISCTR se fac verificări cu privire la respectarea timpilor de condus-odihnă, cu privire la încărcătură, la documentele de însoțire a mărfii și alte aspecte. Principalii vizați sunt transportatorii de mărfuri și persoane”, ne-a precizat comisarul șef Alexandru Cara, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea. Potrivit informațiilor primite de la oamenii legii, de la începutul acțiunii și până în prezent nu au fost constatate nereguli majore în rândul transportatorilor de mărfuri și persoane verificați.
    Acțiuni de acest gen sunt desfășurate periodic, iar în timpul acestora au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale, fiind reținute și certificate de înmatriculare în anumite cazuri. Au fost și șoferi care chiar dacă aveau mașinile încărcate cu marfă sau călători, nu au ezitat să calce pedala de accelerație mai mult decât ar fi trebuit, dar și situații când aceștia nu aveau asigurare ori mașinile aveau defecțiuni.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?