Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO şi GALERIE FOTO: Marian Oprişan a înmânat cheile a ZECE microbuze şcolare





Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a înmânat, vineri, cheile de la zece microbuze școlare destinate comunelor vrâncene. Evenimentul a avut loc în Piața Unirii din Focșani. Autovehiculele sunt prevăzute cu toate sistemele de siguranță și beneficiază de toate dotările necesare pentru transportul elevilor. Președintele Consiliului Județean Vrancea a condus unul dintre microbuze, în scurta deplasare prin municipiul Focșani fiind invitați și ziariștii prezenți la eveniment. „Sunt mașini foarte bune și sigure”, a spus la finalul deplasării Marian Oprișan. Åžeful administrației județene a spus că va merge să ducă elevii la școală în una dintre localitățile vrâncene. 
    
 Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a înmânat, ieri, cheile de la zece microbuze școlare destinate comunelor vrâncene.  Autovehiculele sunt prevăzute cu toate sistemele de siguranță și beneficiază de toate dotările necesare pentru transportul elevilor. Microbuze școlare au fost repartizate localităților Boghești, Dumbrăveni, Gugești, Nistorești, Răcoasa, Soveja, Suraia, Tîmboiești, Vîrteșcoiu, Vrîncioaia. Toate comunele vrâncene care nu au încă un astfel de mijloc de transport al elevilor, vor primi unul. Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a declarat că achiziționarea microbuzelor a devenit posibilă ca urmare a parteneriatului care se desfășoară între administrația locală și Guvernul României, bazele acestei colaborări fiind puse prin intermediul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, împreună cu Asociația Municipiilor din România, Asociația Orașelor din România și Asociația Comunelor din România. „Pe această cale țin să le mulțumesc premierului Victor Ponta și vicepremierului Liviu Dragnea pentru achiziția acestor microbuze pentru elevi. Asta știm noi să facem, împreună cu guvernul știm să avem grijă de oameni, pentru că oamenii ne sunt dragi și merită toate eforturile administrației și după cum bine știți și mie îmi place să o spun mereu, noi suntem servitorii cetățenilor și nu cetățenii servitorii noștri. Am discutat și am solicitat în repetate rânduri alocarea acestor microbuze și iată, colaborarea dintre administrația publică și guvern dă rezultate”, a afirmat Marian Oprișan. 
De când am venit la guvernare îndepărtăm mizeriile create de guvernele Boc și Mihai Răzvan Ungureanu”
 Åžeful administrației județene a reamintit că Guvernul Ponta, de când a venit la guvernare, nu face altceva decât să „îndepărteze mizeriile” create de guvernele Boc și MRU. „Guvernul actual, noi cei din administrația locală, de când am venit la guvernare nu facem decât să reparăm și să îndepărtăm mizeriile create de guvernele pedeliste Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, guverne care sub bagheta domnului Traian Băsescu au făcut numai rău acestui popor și comunităților din România. Vă aduc aminte doar unul din aspectele foarte grave. Guvernul Boc și Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu au mutilat bugetele autorităților publice locale furând de la autoritățile locale, deși România este semnatară a Cartei Europene a Autonomiei Locale și Regionale, peste 7 miliarde de lei atunci când au fost la putere. Ce au făcut cu banii știți foarte bine: telegondole care duc către nicăieri, terenuri de sport în pantă, stațiuni de schi în care nu schiază nimeni și toate celelalte furăciuni create în ultimii zece ani privind modul în care au administrat miliarde și miliarde de lei din banii contribuabililor români”, a precizat Marian Oprișan. 
   
  Microbuzele nu pot fi folosite în alte scopuri!
 Președintele Consiliului Județean a avertizat că microbuzele școlare nu pot fi folosite în alte scopuri precizând că cei care vor face acest lucru vor suporta rigorile legii. „Cine folosește aceste microbuze în alte scopuri decât cel de utilitate publică va trebui să plătească. Este inadmisibil să se întâmple așa ceva. Oamenii din comunitățile ce sunt deservite de aceste microbuze numai prin simpla lor reacție vor genera sancțiuni la adresa celor care s-ar gândi să folosească aceste microbuze în alte scopuri decât cele pentru care au fost achiziționate”, a arătat Marian Oprișan.  
  
    Jurnaliștii, plimbați de Marian Oprișan cu un microbuz școlar
 Președintele Consiliului Județean Vrancea a condus unul dintre microbuze, în scurta deplasare prin municipiul Focșani fiind invitați și ziariștii prezenți la eveniment. „Sunt mijloace de transport moderne și sigure și mă bucur pentru copiii care le vor folosi. Atenție mare din partea conducătorilor auto, deoarece prima grijă o reprezintă viața copiilor. Când eram noi mici  nu aveam asemenea mijloace de transport și mergeam pe jos la școală. În prezent lucrurile s-au schimbat, iar datoria autorităților este să avem grijă de copiii și de cetățenii județului Vrancea”, a spus a spus la finalul deplasării președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Åžeful administrației județene a spus că va merge să ducă elevii la școală în una dintre localitățile vrâncene. 
   
  

   Primarii salută demersul guvernului de a achiziționa microbuze școlare 
 Prezenți la eveniment, primarii localităților care au primit ieri microbuze au spus că acest tip de investiții derulate de guvernul Ponta sunt foarte bune pentru comunitățile locale. „Încă o dată guvernul Ponta a dat dovadă că este serios și se ține de cuvânt. A început cu reîntregirea salariilor iar acum dă microbuze la copii. Suntem pe un trend bun și sunt convins că acest guvern va aduce țara acolo unde își dorește fiecare român”, a spus primarul comunei Gugești, Vasile Vatră. Microbuzele sunt achiziționate printr-un program derulat de Guvernul Ponta, iar fondurile provin din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efecte de seră. Programul prevede achiziționarea de microbuze și autobuze pentru transportul elevilor din comunitățile rurale și al sportivilor din unitățile de învățământ preuniversitar la competițiile interne și internaționale, prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

32 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?