Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Ponta: Portofoliul pentru Creţu este un succes pentru România


Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că desemnarea Corinei Crețu în calitate de comisar european pentru Politică Regională constituie un succes pentru România și este o dovadă a faptului că vocea României contează pe plan european. Åžeful Executivul a apreciat programul prezentat de președintele CE, Jean-Claude Juncker, pentru următorii cinci ani și a salutat decizia privind portofoliul acordat României. „Este un succes pentru România și este o recunoaștere a faptului că vocea României contează pe plan european, că avem aliați și parteneri importanți și că, la rândul nostru, putem să acționăm ca țară demnă de apartenența sa la Uniunea Europeană și valorile europene”, a spus premierul Ponta.
El și-a exprimat convingerea că, deși comisarul este român, Corina Crețu va fi un comisar european care va reprezenta interesele tuturor cetățenilor UE, având însă întotdeauna „în minte” ceea ce este important pentru România.
Victor Ponta a afirmat că bugetul alocat portofoliului de comisar pentru Politică Regională este „impresionant, semnificativ”, în jur de 350 de miliarde de euro, distribuit în cei șapte ani de exercițiu financiar, iar cifra este comparabilă cu bugetul României pe aceeași perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?