Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Încep manifestările dedicate „Zilelor oraşului Odobeşti“


Mâine se dă startul ediției 2014 a manifestărilor dedicate „Zilelor orașului Odobești”, manifestare care va avea loc în perioada 12-14 septembrie. Manifestările vor debuta cu seria de conferințe „Creștinătatea Odobeșteană”, aflată la a doua ediție, „Sfântul Brâncoveanu, promotor al culturii române”. Evenimentele de vineri vor continua cu o expoziție de grafică și un vernisaj intitulat „Fantezii de toamnă”. De vineri și până duminică, vor avea loc și „Zilele filmului odobeștean”, în cadrul cărora vor putea fi vizionate mai multe producții, intrarea fiind liberă.
Manifestările vor continua sâmbătă, cu inaugurarea Centrului medical „Dr. Calotă”. Apoi, va avea loc o lansare de carte, semnată de Bogdan Dogaru, intitulată „Poliția orașului Odobești. File de istorie”. Va fi prezentat și filmul documentar „Martirii Poliției Române”, regizat de Andrei Teodorescu, film inspirat din lucrarea „Martirii Poliției Române”, semnată de comisarul șef Florin Åžinca. Începând cu ora 18.00, va avea loc un spectacol muzical artistic pe scena amplasată în Centrul Civic.
Duminică, în ultima zi a manifestărilor, începând cu ora 11.00, va avea loc un spectacol artistic susținut de elevii Cluburilor Casei de Cultură, iar de la ora 18.00, pe scena amplasată în Centrul Civic vor urca artiști de renume, care îi vor încânta pe cei prezenți la eveniment.
Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că încă de anul trecut a devansat organizarea acestui eveniment pentru luna septembrie, aceasta fiind dorința cetățenilor. „În primul rând a fost dorința cetățenilor orașului, care cer de mai mulți ani ca Zilele orașului să aibă loc în preajma sărbătorii Ziua Crucii, pentru că vremea este mai bună și oamenii se pot bucura de timp frumos. Apoi există argumentul istoric. Cercetând perioada de dinainte de 1945, am aflat că la Odobești, de Ziua Crucii, se organiza un mare eveniment legat de începutul culesului strugurilor. În acea zi, după slujbă, în piața orașului, podgorenii tocmeau culegătorii pentru recoltat strugurii, pentru că de la Ziua Crucii la Cuvioasa Paraschiva avea loc culesul. Din aceste considerente, am hotărât să revenim la sărbătoarea de altădată și să reînnodăm firul tradiției, rupt în timpul regimului comunist”, a precizat Daniel Nicolaș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?