Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

„Durul“ Maricel Ferbinte, pe podium la ADCC România Open Championship


În week-end a avut loc ADCC România Open Championship 2014, organizat de ADCC România și Absoluto. Competiția s-a desfășurat în București, la Sala Apollo și a adunat la start sportivi din țară și din străinătate. Competițiile ADCC adună la un loc cei mai buni sportivi din toate sistemele din marea familie a grappling-ului precum BJJ, Sambo, Ju Jitsu Japonez, Kempo, Lupte, Judo, etc. 
La întrecerea de la București a participat și focșăneanul Maricel Ferbinte, sportiv legitimat la clubul Ju San. Acesta a cucerit medalia de aur la categoria -91 kilograme Master Avansați și medalia de bronz la Open Adulți Avansați. „Mulțumesc familiei mele, care este în permanență alături de mine, staffului și nu în ultimul rând antrenorului meu, Dumitru Zisu, căruia am vrut să-i fac o surpriză prin participarea la această competiție”, a spus Maricel Ferbinte. 
Grappling se referă la tehnici și manevre de prindere aplicate unui adversar (uneori făcând uz fie de îmbrăcăminte, fie de persoană) în scopul de a obține un avantaj fizic, fie să prindă și să lezeze, prin aplicarea diverse procedee de luxare, întindere, ștrangulare, dar și tehnici de apărare în fața acestui gen de atac. Stilurile cele mai cunoscute de grappling sunt: Jiu Jitsu Brazilian cu gi sau nogi, Judo, Luptele greco-romane și libere, Sambo sportiv, shuai jiao, malla-yuddha, etc. Grapplingul este o parte componentă a artelor marțiale mixte, alături de stilurile de luptă în picioare (Stricking) Karate, Box, Kickboxing, Thai Boxing, etc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?