Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO: Consilierii locali au fost informaţi că îşi pot SCHIMBA partidul


Consilierii locali focșăneni au fost informați, vineri, despre prevederile Ordonanței de Urgență privind posibilitatea aleșilor locali de a deveni independenți sau de a-și exercita opțiunea privind trecerea la un alt partid politic. Secretarul municipiului Focșani, Eduard Corhană, le-a transmis consilierilor locali că persoanele care vor să își exercite această opțiune trebuie să aducă și acceptul în scris al partidului din care vor să facă parte. Opțiunile trebuie prezentate secretarului în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență 55. „Avem liber la transferuri”, a încheiat consilierul Petrică Nițu, discuția despre noul act normativ.
    Ordonanța de urgență vrea să rezolve problemele apărute în administrațiile locale după ruperea USL și fuziunea dintre PNL și PDL. Astfel au fost rupte majoritățile create după alegerile locale din 2012 și s-a ajuns la situații de blocaj în funcționarea administrațiilor. De altfel, Guvernul a arătat în motivarea acestui act normativ că era nevoie ca aleșii locali să își poată exprima această opțiune politică „având în vedere disfuncționalitățile generate de legislația în vigoare care constau în faptul că acestea nu oferă soluții legale pentru „rupturile politice” apărute pe parcursul mandatului autorităților locale și pentru remedierea efectelor negative ale acestora asupra continuității și stabilității activității autorităților locale, ceea ce periclitează satisfacerea nevoilor colectivităților locale”.

    Bani pentru școli și grădinițe

    Consilierii locali focșăneni au aprobat în ședința extraordinară de vineri alocarea unor sume de bani către mai multe școli și grădinițe din Focșani. Banii sunt alocați pentru amenajarea unui cabinet medical la Grădinița cu program prelungit 16 din Focșani dar și pentru cheltuieli de personal în mai multe unități școlare. La Grădinița 16 au fost alocați 26.250 lei pentru amenajarea unui cabinet medical iar durata de execuție a lucrărilor este de 30 de zile. „Grădinița cu program prelungit nr. 16, Aleea Căminului nr. 1 din municipiul Focșani nu beneficiază în prezent de autorizație de funcționare sanitară întrucât cabinetul medical existent nu satisface cerințele de exigență sanitară la numărul de copii înscriși, respectiv aproximativ 200 de preșcolari. În acest sens, împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea s-au identificat soluțiile de amenajare într-un spațiu existent la parter a unui cabinet medical fără a fi afectat ciclul educațional. Pentru amenajarea spațiului identificat sunt necesare lucrări constând în înlocuire pardoseli, igienizare, alimentare cu apă și canalizare, refacere instalație electrică, revizuire instalație termică, tâmplărie, igienizarea spațiului medical existent”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?