Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Mascații vrânceni, la „Cupa Structurilor de Intervenție“


Șase polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea, între care și comisarul șef Tomiță Lazăr, participă la cea de-a patra ediție a Cupei Structurilor Speciale de Intervenție, eveniment organizat de Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. S-au înscris 47 de echipe, formate din luptători ai structurilor de intervenție din cadrul Poliției Române, alături de echipe ale Jandarmeriei și Serviciului Român de Informații.  
În prima zi a competiției, respectiv marți, participanții au avut de trecut diferite probe de îndemânare, de depășit obstacole în condiții de dificultate sporită, trebuind să facă față unor situații ce implică concentrare și efort fizic intens. Probele de anduranță și tactica specifică de intervenție s-au desfășurat atât pe uscat, cât și pe apă, participanții simulând modalități de intervenție în situații de urgență (cercetare, căutare, salvare, transportul accidentaților, recuperarea unor obiecte), înot aplicativ (recuperarea unor obiecte de pe luciul apei, executarea de trageri cu arme de foc în ținte aflate pe apă). 
 Astfel, au efectuat simulări ale unor situații reale, pe parcursul cărora luptătorii au avut misiunea de a transporta ostatici în teren accidentat sau de a recupera substanțe radioactive și de a le depozita în perimetre de siguranță. Totodată, luptătorii au avut de parcurs, contra cronometru, trasee tactice, costând în traversarea unor poduri improvizate la înălțime, au coborât cu tiroliana, executând și coborâri în rapel pe frânghii. 
 Competiția a continuat ieri cu noi probe de anduranță și tragere cu muniție de război, în poligonul de antrenament din Băneasa, iar ultima probă va fi astăzi. Comisarul șef Tomiță Lazăr ne-a spus că „această competiție implică efort maxim și surprize peste surprize și sperăm să facem față”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?