Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Copil şi bătrână, morţi în incendii


Un copil de patru ani și o bătrână de 87 de ani au murit, ieri, în urma a două incendii, care au cuprins locuințele în care se aflau. Copilul de patru ani, de loc din Dălhăuți, a murit intoxicat cu fum, iar femeia, din Åžerbănești, comuna Corbița, a fost găsită carbonizată în locuință. În cazul copilului, s-a încercat resuscitarea, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Martorii spun că în momentul în care a fost scos din casă, copilului îi ieșea fum pe gură.

Un copil de patru ani din Dălhăuți, comuna Cârligele, a murit ieri după-amiază, după ce s-a intoxicat cu fum. Locuința familiei a fost cuprinsă de flăcări, iar micuțul se afla înăuntru, singur. Mihăița Rusu a făcut focul pentru a încălzi casa, apoi a plecat pe afară. Locuința a luat foc în urma unui scurtcircuit. La scurtă vreme, micuțul a fost scos din casă de mamă, dar era inconștient și nu mai avea puls. Martorii spun că acestuia îi ieșea fum din gură în momentul în care a fost scos afară. Pompierii de pe echipajul SMURD au încercat să-l resusciteze pe copil, dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.
Primarul comunei Cârligele, Åžtefan Moscu, spune că micuțul provine dintr-o familie mai amărâtă și că va încerca să-i ajute pe părinții acestuia pentru a-și reface locuința. „Tatăl copilului a murit. Băiețelul de patru ani locuia cu mama și cu fratele mai mare. Se pare că incendiul a pornit de la un scurtcircuit, iar copilul s-a intoxicat cu fum. Când l-au scos din casă, era inconștient și nu mai avea puls. Medicii au încercat să-l resusciteze, dar nu l-au mai putut salva. Vom încerca să ajutăm familia să-și reconstruiască casa, pentru că ei nu au cu ce. Sunt amărâți. Este adevărată zicala că la omul sărac nici boii nu trag. Vom încerca să-i punem tabla pe casă, că nu mai au unde să stea și ne vom ocupa și de înmormântarea copilului”, a afirmat Åžtefan Moscu.
Trupul neînsuflețit al micuțului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzei morții. Locuința familiei Rusu a ars destul de mult, iar acoperișul a fost distrus aproape în totalitate. 

Bătrână arsă de vie

Tot ieri, o bătrână de 87 de ani, din localitatea Åžerbănești, comuna Corbița, a ars de vie după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări. Voluntarii Servi-ciului pentru Situații de Urgență au ajuns destul de repede la locuința octogenarei, însă când au intrat în casă, Saghina Brânză era deja carbonizată. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Podul Turcului.
Emil Tacu, primarul comunei Corbița, ne-a spus că bătrâna locuia singură. „Ea locuia singură și nu a avut cine să o salveze. A ars mocnit și nu s-a mai putut face nimic. Când am ajuns, era deja arsă. Cred că focul a pornit de la o sobă. Oamenii ăștia au și prostul obicei de a pune lemne la uscat pe sobă și se încing. Cred că a ars mocnit, ea s-a intoxicat și nu a mai apucat să iasă din casă, fiind și bătrână”, a spus Emil Tacu. Primarul comunei ne-a mai spus că în zona în care locuiește bătrâna, este mai greu cu alimentarea cu apă, iar din această cauză intervenția pompierilor a fost îngreunată.

Alte patru intervenții

Luni, pompierii au avut patru intervenții. Una pentru stingerea unui incendiu și trei intervenții SMURD.
Astfel, pompierii din Panciu au intervenit pe strada Ioan Slavici din localitate pentru a stinge un incendiu izbucnit la o autoutilitară Ford Tranzit, proprietatea lui Costinel Åž. În urma incendiului, au ars bordul autoutilitarei, tapițeria și izolația conductorilor electrici. Cel mai probabil, din primele cercetări efectuate, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric, provenit de la un conductor electric defect, neizolat co-respunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.
În aceeași zi, pompierii militari din cadrul ISU Vrancea au fost solicitați, prin intermediul numărului unic de urgență, să intervină pentru soluționarea a trei situații medicale de urgență. S-a intervenit în orașul Adjud, în satul Găgești, din comuna Bolotești și în satul Petrești, din comuna Vânători. Paramedicii au acționat pentru acordarea primului ajutor medical calificat și transportul pacienților la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?