Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO : Urmărire ca-n filme în Focșani, după ce doi tineri au JEFUIT un magazin amenințând vânzătorul


Doi tineri, unul de 18 ani, celălalt de 20, au intrat duminică, în jurul prânzului, într-un magazin din localitatea Cârligele, din care au furat suma de 200 de lei. Potrivit polițiștilor, unul dintre cei doi tineri i-ar fi cerut vânzătorului, Ionel S., să-i dea toți banii care se aflau în casă la ora respectivă, dar cum acesta s-a împotrivit, tânărul a luat atât cât i-a încăput în mână, adică 200 de lei, și a fugit. Vânzătorul a anunțat poliția și a furnizat inclusiv semnalmentele mașini cu care cei doi au fugit.
Cum în comună sunt montate mai multe camere de supraveghere, polițiștii au intrat în posesia imaginilor care au înregistrat traseul mașinii. În acest mod, oamenii legii au putut să localizeze mai ușor autoturismul în care se aflau cei doi infractori, iar  după aproximativ 11 ore au reușit să-i prindă.
Intervenția oamenilor legii nu a fost una deloc ușoară și asta deoarece tinerii nu au oprit la niciunul dintre filtrele poliției sau jandarmilor implicați în operațiune, dar în cele din urmă, în zona sensului giratoriu de la fostul Gerald, jandarmii au reușit să le blocheze calea, după care i-au încătușat.
Din primele cercetări a reieșit că la furt au participat tinerii de 18 și 20 ani, în timp ce un al treilea doar a asistat la toată „operațiunea”. „La data de 4 septembrie a.c., ora 12.25, polițiștii din Cârligele au fost sesizați de administratorul unei societăți comerciale din localitate despre faptul că în jurul orelor 12.05, în timp ce se afla în incinta magazinului, doi tineri, în vârstă de aproximativ 25 ani, l-ar fi amenințat și i-ar fi cerut banii. Bărbatul a refuzat să-i dea banii și între cei trei a avut loc o altercație, în urma căreia unul dintre agresori a reușit să deschidă sertarul cu bani, de unde a luat aproximativ 200 lei, după care a fugit. La data de 4 septembrie a.c., ora 23.35, polițiștii focșăneni, împreună cu echipajul de jandarmi din cadrul I.J.J. Vrancea, au depistat și blocat în trafic un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din municipiul Focșani. În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că autoturismul este cel folosit la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. În autoturism se mai aflau doi tineri de 18, respectiv 20 de ani, ambii din Focșani. Cercetările sunt continuate în vederea documentării activității infracționale”, se arată în comunicatul de presă primit de la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

Hoți prinși mai ușor datorită camerelor de supraveghere
 
Puține comune din Vrancea au montate camere de supraveghere în punctele principale, iar Cârligele face parte din categoria celor care s-au dotat cu astfel de sisteme. Cu ajutorul acestora, hoții din acest caz au putut fi identificați mai ușor și prinși în scurt timp, cu toate că la un moment dat au demontat plăcuțele de înmatriculare ale mașinii tocmai pentru a nu fi găsiți prea ușor. 
„Eu am montate camere de supraveghere în mai multe puncte principale din comună, iar mașina într-adevăr apare pe imagini. Mașina se află în mai multe poziții, iar în primele secvențe apare cu numerele de înmatriculare, după care apare fără numere”, a precizat Ștefan Moscu, primarul comunei Cârligele.

Tinerii, deja pe mâna procurorilor

Conform declarațiilor procurorilor, tinerii au fost deja audiați, urmând a fi luate  măsuri preventive. „Cei doi tineri au fost reținuți și se va propune arestarea preventivă”, a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea,  Florin Èšârlea.

Sursa VIDEO: Alex Busuioc

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?