Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Prefectul cere bani pentru drumul de pe Valea Râmnicului


Prefectul Nicușor Halici cere suplimentarea fondurilor alocate pentru lucrările de reabilitare a sectoarelor de drumuri naționale de pe Valea Râmnicului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mers ieri la punctele critice de pe acest drum pentru a vedea care este situația din teren și care sunt soluțiile tehnice identificate de specialiști pentru remedierea problemelor. Prefectul Nicușor Halici ne-a spus că va solicita Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, de care aparține Secția de Drumuri Naționale Focșani să aloce mai mulți bani pentru remedierea problemelor. „Voi solicita suplimentarea fondurilor alocate pentru menținerea circulației rutiere în stare de siguranță pe acest drum. Vreau să menținem în stare de circulație acest drum”, ne-a declarat prefectul.  
 Problemele la drumul de pe Valea Râmnicului sunt cauzate de alunecările de teren activate de precipitațiile puternice din această primăvară. Distrugerile provocate drumului au fost amplificate de circulația camioanelor supraîncărcate cu material lemnos. Practic, carosabilul a fost făcut ferfeniță de camioanele cu lemne iar fundația drumului a fost deplasată de alunecările de teren. Soluțiile tehnice avansate de specialiști sunt considerate foarte scumpe și nu oferă certitudinea că nu ar fi distruse de alte alunecări de teren. 
 O analiză realizată după precipitațiile puternice din prima jumătate a anului arăta că cele mai multe probleme sunt pe drumurile naționale DN 2N Dumbrăveni – Jitia și DN 2R Jitia-Vintileasca. Pe cele două drumuri au fost depistate mai multe puncte critice care îi pun în pericol pe cei care călătoresc pe aceste două drumuri. Cele mai grave situații se înregistrează în punctele „Luncile” de pe raza comunei Chiojdeni și „Jitia de Jos” din comuna Jitia, unde doi versanți au luat-o la vale ca urmare a alunecărilor de teren. În cele două puncte circulația se face cu mare greutate și a fost interzisă mașinilor cu o masă mai mare de 3,5 tone, iar când plouă, traversarea zonei devine imposibilă. La fața locului s-a deplasat chiar și o comisie condusă de directorul regional al DRDP Iași, Ovidiu Laicu pentru a vedea care sunt soluțiile tehnice pentru a fi realizată reabilitarea drumului. Oamenii de pe această vale acuză transportatorii de lemne că au distrus și drumurile care au fost pietruite, creând făgașe pe care se târâie autoturismele.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?