Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un polițist vrâncean a refuzat să ia ŞPAGĂ pentru a doua oară în mai puţin de un an


Pentru a doua oară în mai puțin de un an, agent principal Ionuț Bratu, care își desfășoară activitatea la Postul de Poliție Garoafa, a sesizat ofițerii anticorupție cu privire la intenția unui bărbat de a-i oferi o sumă de bani pentru ca el să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu. S-a întâmplat ieri, zi în care a fost organizat și flagrantul, Mihai C. fiind prins de ofițerii anticorupție în timp ce-i oferea polițistului suma de 200 de lei. 
 Bărbatul, care avea în mașină cantitatea de 300 kilograme materiale neferoase, respectiv aluminiu și cupru, a fost oprit în trafic la Garoafa de către agent principal Bratu. Acesta i-a solicitat șoferului documentele de proveniență ale mărfii, dar și pe cele de transport, moment în care conducătorul auto i-a spus că nu are așa ceva. Întrucât această faptă se sancționează cu amendă și confiscarea materialelor, bărbatul, care nu a vrut să rămână fără ele, a încercat să o dea la pace cu omul legii, promițându-i acestuia o sumă de bani pentru a nu-i confisca aluminiul și cuprul din mașină. Polițistul nu s-a lăsat mituit și pentru că bărbatul a tot insistat să primească banii, omul legii și-a anunțat superiorii. În urma denunțului făcut, polițiștii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au organizat flagrantul, iar Mihai C. a fost prins în timp ce-i oferea polițistului suma de 200 de lei. 
 După flagrant, pe numele  bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru dare de mită. „Polițistul de la Postul de Poliție Garoafa a refuzat 200 de lei mită. Ca urmare a denunțului formulat de acesta, la data de 2 septembrie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au prins în flagrant un bărbat de 40 de ani, în timp ce încerca să-l mituiască pe polițist cu 200 de lei, pentru a nu încheia act de constatare a contravenției potrivit Legii nr. 12/1990 și a nu dispune măsura complementară a confiscării materialelor neferoase transportate. În fapt, bărbatul a fost depistat, în cursul zilei de astăzi, transportând cu o autoutilitară circa 300 kg. de materiale neferoase (cupru și aluminiu), fără a deține documente legale de proveniență și transport. Față de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, faptă prev. și ped. de art. 290 Cod penal”, se arată într-o informare a DGA. 
 Nu este prima dată când agent principal Ionuț Bratu face un denunț. La finele anului trecut, el a oprit în trafic o mașină condusă de un bărbat din Slobozia Bradului, care avea montate pe caroserie obloane neomologate. Întrucât se impunea reținerea certificatului de înmatriculare, șoferul a încercat să-l înduplece pe polițist să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, lucru care nu s-a întâmplat. Și atunci polițistul a sesizat organele competente, iar bărbatul a  fost prins în flagrant în timp ce-i oferea 100 lei.
 Denunțul făcut ieri de agent principal Bratu este cel de-al treilea denunț făcut de la începutul anului și până acum de către lucrători din cadrul Postului de Poliție Garoafa. Åžeful Postului de Poliție Garoafa, agent principal Crinel Airini a făcut două denunțuri: unul în luna martie a.c., atunci când un bărbat care transporta vin fără documente a vrut să-i dea șpagă pentru a nu-i confisca marfa, și celălalt în luna iunie când un bărbat care transporta castraveți fără documente a vrut să facă același lucru. 
 Numărul sesizărilor venite din partea polițiștilor prin care anunță că diferite persoane vor să-i mituiască a crescut destul de mult în ultima vreme. Denunțul de ieri a venit la doar o zi după cel de la Pufești și la patru zile de la denunțul făcut de un lucrător din cadrul Postului de Poliție Suraia. 
 Comisarul șef Virgil Cristian, șeful Serviciului Județean Anticorupție Vrancea a ținut să-i felicite pe colegii săi polițiști, care sesizează aceste fapte. „DGA adresează felicitări colegilor  polițiști, care au înțeles să se raporteze noilor cerințe ale strategiei naționale, respectiv prevenirea și combaterea actelor de corupție și fac desistări în cazul persoanelor care încearcă să-i convingă prin diferite mijloace să nu-și exercite atribuțiile de serviciu”, a transmis șeful SJA Vrancea. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?