Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO:Cofetăria Princess Vă recomandă desertul săptămânii


       Prăjitură cu nucă și spumă de lămâie

  Ingrediente

6 gălbenușuri
220gr margarină Rama
220gr zahăr
220gr nucă măcinată
220gr făină
1 lingură bicarbonat
1 lămâie
300ml lapte
6 albușuri
150gr zahăr pudră
1 lămâie
 Umplutura: orice fel de gem, după gust,

   Mod de preparare

– primul pas, separăm cu grijă albușurile de gălbenușuri
– margarina o tăiem în bucăți mici, gălbenușurile le frecăm bine cu zahărul, amestecăm bine cele două compoziții
– începem să adaugăm făina și laptele
-adaugăm și bicarbonatul
– la final adaugăm nuca măcinată
– se amestecă totul bine, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
– se coace blatul cam 25-30 de minute
– între timp începem să mixăm albușurile pe baia de aburi, adăugăm zahărul și zeama de lămâie treptat
– spuma este gata când compoziția devine tare și lucioasă
– când aproape este gata blatul, scoatem din cuptor, ungem cu gem, așezăm spuma deasupra și punem înapoi în cuptor pentru 5 minute, până are spuma o culoare maronie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?